Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: KK Split - Ivica Čavka KK Split važnom pobjedom ostao u igri za playoff

KK Split važnom pobjedom ostao u igri za playoff

Na Gripama je pao Mornar

KK Split je u 22. kolu ABA lige pobijedio na Gripama Mornar 91:80 (28:28,25:14,20:18, 18:20). 

KK Split je bolje otvorio utakmicu i otišao u šestoj minuti na prednost od pet koševa razlike (19:14), pa je trener gostiju Mihailo Pavićević pozvao prvi time- out. Gosti su u nastavku zaigrali bolje, te je izuzetno efikasna prva četvrtina zaključena izjednačenim rezultatom (28:28). Drugu četvrtinu su 'žuti' otvorili serijom 8:0, dvije vezane trice su pogodili povratnik na parket Tonko Vuko i Shannon Shorter, što je nagnalo Pavićevića na drugi time out pri prednosti Splita od osam koševa razlike (36:28). U 15. minuti je Split poveo rekordnih 13 koševa razlike (43:30), a na poluvrijeme se otišlo s prednošću 'žutih' od 11 razlike (53:42). Otišao je Split početkom četvrtine na prednost od 18 koševa (60:42), no gosti su ostali u utakmici i ipak smanjili tu prednost, pa su u zadnju četvrtinu 'žuti' ušli s prednošću od 13 koševa (73:60). Gosti su u zadnjoj četvrtini počeli 'topiti' zaostatak, te su tri i pol minute prije kraja došli na zabrinjavajućih pet koševa zaostatka (76:81), no tada je odgovornost preuzeo Shorter, povezao dva vezana koša i Split više nije dozvolio gostima priliku za preokret. Utakmicu je definitivno riješio Dominik Mavra 'američkom' tricom 90 sekundi prije kraja za nedostižnih 10 koševa prednosti (88:78).

Važna je ovo pobjeda za 'žute' u borbi za playoff. Split u idućem kolu ABA lige u 'megavažnoj' utakmici gostuje kod Mege, direktnog rivala. U slučaju pobjede u tom susretu, 'žuti' bi bili u odličnoj poziciji, budući da onda slijede domaći susreti protiv Borca i MZT-a, dvije momčadi na začelju lige.

KK Split: Nelson (15), Mavra(20), Shorter (15), Runjić(11), Sullivan(6), Vuko(3), Jukić(9), Kalajžić(6), Ukić(6), Tišma, Perkušić, Gizdavčić

 

Vaša reakcija na temu