Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: Bjelovarskog maestra je privilegija gledati na hrvatskim parketima

KO(Š)MENTAR: Bjelovarskog maestra je privilegija gledati na hrvatskim parketima

Bio je nerješiva zagonetka za 'žute'

Pobjedom u drugoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske Zadar je stigao na jedan mali koračić od osvajanje titule. 

Druga pobjeda na Gripama u 48 sati prava je senzacija i malo je tko od zaljubljenika košarke očekivao takav rasplet. Međutim - sasvim zasluženo. Večerašnja utakmica opet ima svog junaka - bjelovarski maestro Luka Božić je pokazao kako ga je prava privilegija gledati na hrvatskim parketima. Bio je nerješiva zagonetka za 'žute', pa čak i u trenucima kada se činilo da ga momčad Srđana Subotića ima pod kontrolom, najbolji zadarski igrač bi vadio svoju suigrače iz bunara.

Zadarski strateg Danijel Jusup je pokazao kako je bitno vjerovati u svoje ideje i kada ne ide po planu, njegov utjecaj na momčad je ogroman. Discipliniranost, poštivanje suigrača u boljoj poziciji i provođenje trenerovih zamisli na terenu je sve ono što svaki strateg može poželjeti. A njegove ideje su se pokazale i više nego učinkovite - Zadrani su od prve do posljednje sekunde utakmice, gotovo pa svaki napad tražili rješenje kroz igru leđima prema košu, bilo to preko Božića, Ramljaka ili Drežnjaka, oni su s unutarnjih pozicija pametno razigravali ili završavali akcije. 

U obrani se opet sve svodilo na zatvaranje prodora Splićana, opet je Jusup riskirao s vanjskim šutom, a kada je 'žute' i krenuo taj segment igre, Jusup nije odustajao i na koncu mu se isplatilo.

Morat će Subotić pronaći odgovor na pitanje zašto se nakon drugog osobnog prekršaja Božića još na početku utakmice, njegova momčad više nije usmjerila ka napadanje najboljeg zadarskog igrača i pokušala prelomiti utakmicu već u prvom dijelu igre. Dogodio se scenarij u kojem je Božić u obrani gotovo pa odmarao, igrači koje je on trebao čuvati bili su apsolutno neaktivni, najčešće izolirani u kutevima bez opasnosti na koš, a Zadar je tako bez velikih napora stigao prednost Splita.

Gotovo svaka Jusupova minuta odmora je rezultirala serijom gostiju, pa tako i ona ključna u završnici utakmice, kada su Zadrani uveli utakmicu u produžetak, a tamo s terena pomeli domaćine. Pomalo je i neobično što je Subotić Mavru ostavio na klupi na početku produžetka, u najbitnijim minutama sezone, Zadrani su povezali trice u prvim napadima, otišli na nedostižnu prednost i priči je bio kraj, pa će i maestralna napadačka i obrambena partija vrijednog Splićanina Tonka Vuke otići u zaborav.

Nakon svega što su pružili ove sezone, Subotić i njegova momčad pljeskom su ispraćeni sa parketa s nadom kako će još jednom osjetiti huk Gripa. Bez obzira kako su završile ove dvije utakmice, momčad Splita je kroz sezonu pokazala kako može u serijama pobjeđivati u Višnjiku. Vrijeme je za splitski mini reset, a s druge strane euforični Zadrani žele ovu seriju završiti u najkraćem mogućem roku.

Vaša reakcija na temu