Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KO(Š)MENTAR: Borac se nudio Splitu, ali puno toga nije funkcioniralo
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: Borac se nudio Splitu, ali puno toga nije funkcioniralo

Rimac je u prve tri minute dva puta morao 'okretati' odluke sudaca

Košarkaši Split izgubili su rezultatom 93:83 u gostima u Čačku kod Borca u sklopu 17. kola ABA lige. Split je ovim porazom stigao na omjer od sedam pobjeda i deset poraza ove sezone. Najefikasniji igrač 'žutih' je bio Shorter s 21 poenom.

Poraz je ovo koji je prekinuo seriju 'žutih', tri uzastopne pobjede nisu Splićani uspjeli okruniti slavljem u Čačku kod izravnog konkurenta u borbi za razigravanje. Konačnih deset poena razlike nije realan rezultat, samo minutu i pol prije kraja bilo je 84:83, ali Tomašević se iskrao obrani Splita i odveo utakmicu u mirne vode za domaćine. 

Utakmica je bila i više nego zanimljiva, možda ne odveć kvalitetna, međutim uzbudljiva. U prvoj četvrtini smo gledali pravi 'run&gun', kako bi rekli Amerikanci, pljuštalo je sa svih strana, obrane nisu dobro funkcionirale ni na jednoj strani, a napadi su to kažnjavali. Bili smo sigurni kako će ovo biti jedna od onih utakmica koja će otići preko 100 poena s obje strane. Drugih deset minuta smo također gledali sličan ritam, ali realizacija je zaštekala, Split se odvojio na najvećih pet poena razlike, Borac je brzo vratio utakmicu u egal...

Drugo poluvrijeme, pak, pravi ABA-ligaški meč u kojem se vidjela važnost utakmice. Gledali smo još jedan odličan povratak 'žutih', bili smo sigurni kako će momčad Slavena Rimca imati priliku doći do pobjede nakon što je vodstvo domaćina 59:47, pretvorila u vodstvo od tri poena razlike, ali Tomašević je i tada pogodio tricu kojom je izgasio nalet gostiju.

I da, doći ćemo i do sudaca. Neću kriti, ljubomoran sam, želimo vidjeti utakmicu na Gripama, kada će sudački trojac u trenutku kada se utakmica lomi, poslati 'žute' devet puta zaredom na liniju slobodnih bacanja, baš kao igrače Borca, kada su domaćini od rezultata 68:69 došli do 77:73, a zabijali samo s te pozicije. Ili da će protivnički trener na Gripama, baš kao Slaven Rimac u Čačku, u prve tri minute dvoboja morati dva puta 'okretati' pomoću snimke pogrešne odluke Crnogorca Miloša Koljenšića, ULEB-ove euroligaške vedete.

'Žuti' su usprkos svemu bili za tek mali korak kratki, nedostajali su Vuko i Runjić, koji bi bili itekako od pomoći u Čačku. One šanse koje su se pružale, Split nije na kraju znao iskoristiti, cijeli meč su se igrači Slavena Rimca mučili s obrambenim skokom, ponekad i pretjerano agresivno ulazili u okršaj s razigranim Uskokovićem koji je s lakoćom probijao prvu liniju obrane, poentirao, zabio čak 24 poena, ali i podijelio četiri asistencije...

Split nema puno vremena za očajavanje, pred 'žutim' su dva ključna dvoboja u borbi za što bolju poziciju u domaćem prvenstvu. Najprije slijedi gostovanje u ponedjeljak kod Cibone, a onda bi na Gripe krajem sljedećeg tjedna trebao doći Zadar.

Vaša reakcija na temu