Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: Četiri puta je izgledalo kao da su se 'žuti' raspali u Laktašima, ali oni gostujuću turneju odrađuju na savršen način
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: Četiri puta je izgledalo kao da su se 'žuti' raspali u Laktašima, ali oni gostujuću turneju odrađuju na savršen način

Slaven Rimac je na klupi 'žutih' posložio kockice i njegova momčad izgleda odlično

Košarkaši Splita došli su do druge uzastopne pobjede regionalnoj ligi - u Laktašima su nakon produžetaka pobijedili Igokeu rezultatom 80:77. Najefikasniji i najbolji pojedinac dvoboja kod 'žutih' je bio Shorter sa 21 poenom, 11 skokova i dvije asistencije.

Svi oni navijači Splita, koji su stajali pred televizorom, pratili ovaj uzbudljiv dvoboj, mogli su čupati kosu u nekoliko navrata, ali jedino što je bitno, jedino što se piše je pobjeda. Pobjeda koju je momčad Slavena Rimca zaslužila jer utakmica koju su njegovi igrači odigrali kod Igokee potvrda je kako je Zagrepčanin na klupi 'žutih' posložio kockice, pa Splićani, ljubitelji košarke mogu s nestrpljenjem čekati da ponovno svoje igrače vide na djelu na Gripama. Turneju po gostujućim parketima Shorter i društvo odrađuju onako kako se malo tko nadao - nakon pobjede protiv Zaboka, pa očekivanog poraza kod Zvezde, Splićani su spojili pobjede kod Studentskog Centra i sada kod Igokee. Prije nego što se sljedećeg petka lopta opet podbaci na Gripama, 'žuti' imaju još jedan težak dvoboj kod Dinama u Zagrebu...

No, vratimo se dvoboju u Laktašima, Split je od početka utakmice djelovao zrelo, smireno, momčad nije gubila glavu ni u trenucima kada su kola znala krenuti nizbrdo. Igokea je najopasnije izgledala kada je, gotovo u pravilu, nošena koševima Atića i Jeremića morala stizati vodstva Splita. Međutim, 'žuti' su uvijek smogli snage oduprijeti se naletima, pronašao bi Rimac ili pravovremenu minutu odmora ili pravi potez s klupe da smiri svoju momčad i opet vrati vodu na svoj mlin. 

Nećemo se lagati, 'žuti' su u svakoj četvrtini imali crne rupe - u drugoj su na brzinu prosuli sedam, u trećoj deset, a u četvrtoj i devet poena razlike na devet minuta prije kraja i šest na minutu prije kraja. I svaki put bismo pomislili - eto samo je bilo vrijeme kad će se raspasti, a onda opet u produžetku neočekivan rasplet i više nego mirna završnica. I ponovit ćemo još jednom, nema sumnje kako je Split ovom pobjedom, pogotovo načinom na koji je došao do nje potvrdio kako raste kao momčad, a lijepo je i vidjeti tablicu gdje pogled više bježi prema razigravanju nego prema borbi za ostanak.

Taktičke detalje, greške, crne rupe analizirat će Rimac sa svojim stožerom - s osam igrača u rotaciji, bez Ljubičića pod košem, ovo je velika i vrijedna pobjeda, kao i svaka na gostovanju u regionalnoj ligi. Igokea ima svojih problema, nakon odličnog starta sezone, ostali su bez važnih igrača, ali 'žuti' zato ne moraju mariti, apsolvirali su još jedno teško gostovanje na najbolji mogući način.

Vaša reakcija na temu