Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: Cibona je Splitu opet 'zalipila trisku'
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: Cibona je Splitu opet 'zalipila trisku'

Prije manje od 48 sati je stigla vijest da je trener Cibone podnio ostavku, ali svejedno su dobili

Košarkaški Splita poraženi su u gostima kod Cibone rezultatom 81:73 u sklopu 11. kola ABA lige, te su tako pretrpjeli osmi poraz ove sezone u regionalnom natjecanju.

Baš kao i prije malo više od mjesec dana, kada je Cibona slavila na Gripama s tek šest igrača u rotaciji, i ovaj put su Zagrepčani igračima Splita i njihovom strategu Slavenu Rimcu 'opalili trisku'. Da, bila je to prava, po dalmatinski - 'triska' - jer malo tko se nadao da će domaćin na ovako lagan način doći do bodova protiv 'žutih'. Prije manje od 48 sati je stigla vijest kako je, s obzirom na okolnosti, i više nego uspješan trener Cibone Jakša Vulić podnio ostavku nakon što je Cibona startala u sezonu iznad svih očekivanja, a pogotovo s obzirom na kvalitetu igračkog rostera. Vijesti iz Zagreba su bile takve da je zagrebački klub uzdrman, iako vijesti o raspadu tog kluba slušamo već mjesecima, sad već i godinama, a oni tko zna kakvim manevrima preživljavaju iz sezone u sezonu.

Na početku dvoboja, Split je djelovao sigurno, kvalitetno i uvjerljivo - otvorili su igrači Slavena Rimca dvoboj s 11:0, a onda se probudila i Cibona, koja je prvi koš postigla nakon gotovo pet minuta igre. Brzo su vratili utakmicu u egal, onda poveli na početku druge četvrtine 25:22, a tek onda je strateg Splićana pozvao minutu odmora. Igralo se na valove sve do poluvremena, izmjenjivala su se vodstva, kvalitetne dionice su odradili Bošnjak i Sullivan pod koševima, a na semaforu je svjetlilo 41:41 kada su igrači otišli na odmor.

Ključan trenutak utakmice dogodio se sredinom treće četvrtine, kada je Mustapić preuzeo ulogu playmakera i Cibona se totalno razigrala. Splitska obrana jednostavno nije imala rješenje za napadačka rješenja domaćina, u napadu je izostala agresivnost na koš, napadački skok, previše se situacija rješavalo igrom 1 na 1 i pitanje pobjednika je praktički riješeno već do konca trećeg dijela igre. Otišla je Cibona i na 17 poena razlike u jednom trenutku posljednje četvrtine, a 'žuti' su do kraja tek ublažili poraz.

Izašle su ovaj put mnoge mane Splitove momčadi na vidjelo - Shorter je odigrao još jednu utakmicu za zaborav s mnoštvom izgubljenih lopti, Ljubičić je bio nemoćan kod udvajanja i prilično je vidljiva njegova nemogućnost da takve situacije riješi kvalitetnim dodavanjima. Napad je djelovao neorganizirano, a Rimac je, pogotovo na početku utakmice, kasnio s minutama odmora. Sve su to stvari koje smo već vidjeli ove sezone.

Propustili su tako 'žuti' odličnu priliku da nakon neuvjerljivog starta u sezonu omjer pobjeda i poraza dovedu na više nego zadovoljavajuću razinu. Ipak, Cibona je zasluženo pobijedila i oni su ti koji se mogu hvaliti kako s četiri pobjede u 11 kola kroz natjecanje brode onako kako nitko od njih nije očekivao. Pred Splitom je dvoboj protiv Šibenke na Baldekinu u nedjelju.

Vaša reakcija na temu