Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: Jusup se upisao u povijesne knjige, a Split kao da je izgubio utakmicu još kad je napustio parking ispred dvorane na Gripama
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: Jusup se upisao u povijesne knjige, a Split kao da je izgubio utakmicu još kad je napustio parking ispred dvorane na Gripama

Ostat će upisan kao jedan od najvećih koji su sjedili na zadarskoj klupi

Košarkaši Zadra postali su novi prvaci Hrvatske uvjerljivom pobjedom nad Splitom i tako će deseti put u povijesti donijeti pehar najboljeg u državi u svoje vitrine! Prva je to titula prvaka za najtrofejnijeg zadarskog trenera Danijela Jusupa, koji je nakon tri Kupa Krešimira Ćosića, jedne osvojene ABA lige, napokon najdražem klubu donio i naslov. Ušao je tako Jusup u sve povijesne knjige zadarske košarke kao jedan od najvećih koji su sjedili na zadarskoj klupi.

Sama treća utakmica je bila na koncu čista formalnost, pitanje pobjednika je riješeno već nakon prvih deset minuta igre, jasno je to bilo svima, a pogotovo navijačima u zadarskom Višnjiku, njih skoro pa 9.000, koji su u transu slavili cijeli utakmicu, jer razloga za zabrinutost nije bilo u nijednom trenutku susreta. 

Njihov junak je prije svega Luka Božić, koji je proveo gotovo pa sve minute na parketu u finalnim dvobojima, tek ga je Jusup izveo da dobije ovacije, te ga zagrli, a slika je to sigurna koja će ostati kao pečat ovoj fantastičnoj sezoni Zadra. Tako su Božić, potom i Dario Drežnjak, kapetan Marko Ramljak, Karlo Žganec i ostatak društva, podarili Tornadu večer iz snova, slavit će se zasluženo na zadarskim ulicama, a vrhunac će biti trenutak kada će momčad Zadra izaći na balkon na Narodnom trgu i tako izazvati novu ekstazu zadarskih ljubitelja košarke. 

Da ponovimo, ništa novo nismo vidjeli u zadnjem susretu ovih suparnika, opet se jasno vidjelo kojim smjerom domaćini žele voditi utakmicu, u tome su uspjeli -  strpljivo, bez grešaka, kreiranjem igrom leđima prema košu, a gotovo pa nevjerojatna je upornost Splićana koji su i danas završavali napade nakon 10-12 sekundi, pa su opet prvu četvrtinu završili s više pokušaja za tri nego onih za dva poena. 

Možemo reći kako je ovo velika pljuska splitskom strategu Srđanu Subotiću, čija je momčad izgledala kao da je izgubila utakmicu već u trenutku kad je napustila parking ispred Male dvorane na Gripama. Međutim, nije to ništa novo za 'žute', koji su i u sedmoj finalnoj utakmici u Zadru u povijesti razbijeni do kraja. Prava je šteta što je na ovakav način završena sezona, pa je uništen odličan dojam kojeg su Splićani ostavljali kroz cijelu godinu. Nije problem izgubiti od ovakvog Zadra predvođenog fantastičnim Jusupom na klupi i Božićem na terenu, ali ostaje gorak okus jer 'žuti' nisu znali iskoristiti sve ono što im se pružalo u prve dvije utakmice na Gripama. Nadali su se svi navijači 'žutih' naslovu, ni u najluđim predviđanjima nisu slutili kako će njihova momčad biti pometena s parketa...

Vaša reakcija na temu