Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KO(Š)MENTAR: MVP doktor je razbio Partizan, a Jusup neka svima nastavi dokazivati da 'nije u šoldima sve'!
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: MVP doktor je razbio Partizan, a Jusup neka svima nastavi dokazivati da 'nije u šoldima sve'!

Badnjak 2023. ostat će zapisan kao jedna od najvećih noći u novijoj povijesti zadarske košarke

Kakva je to bila pobjeda Zadra - košarkaši Danijela Jusupa razbili su, nećemo reći ponizili, jednu od najboljih momčadi Europe - 20 puta skuplju ekipu Partizana! 

Pred 9.000 navijača, Zadrana, ljubitelja košarke iz cijele Dalmacije, bilo je tu i pripadnika Torcide, odigrali su maestralnih 40 minuta, od prve do zadnje minute su kontrolirali zbivanja na terenu i donijeli  navijačima u svojoj dvorani prvu pobjedu nad beogradskim klubom nakon 11 godina. Domaćini su odigrali kao u transu, stvarno je teško izdvojiti taktički ili tehnički segment igre u kojemu Zadar nije bio bolji od Partizana - Ramljak je povukao na početku, prednost u prvoj četvrtini je narasla na 7 poena razlike, a u drugih deset minuta je otišla i na dvoznamenkastih i najvećih - 36:22.

Koliko je Zadar bio nadmoćan nad suparnikom, govori i podatak da je Partizan samo u jednom dijelu treće četvrtine spustio na manje od deset razlike, ali je Drežnjak tricama, pa Božić silovitim prodorima i kontranapadima smirio nalet Partizana, da bi utakmica bila praktički riješena još devet minuta prije kraja kada je na semaforu svijetlilo - 70:50!

Bio je to vrhunac euforije koja se već tjednima širila Zadrom, još od trenutka kada su ABA liga i Partizan odlučili da se ova utakmica igra na Badnjak. Da, malo se tu pitalo, zapravo nimalo, domaći klub, jednostavno Partizan kao sudionik Eurolige ima pravo biranja termina odigravanja utakmice, a podijeljena su bila mišljenja navijača oko igranja na Badnjak. Spominjali su se i primjeri iz prošlosti, za jednu od najvećih pobjeda, Zadrani smatraju slavlje na Badnjak 1983. godine, kada je u vrućim Jazinama te zimske noći pala Crvena zvezda. Ova pobjeda ide tik uz tom slavlju, pamtit će je svi oni kojima je Zadar u srcu, a ovo je najbolji način da se barem malo prkosi dominaciji beogradskim klubova. Ne samo na terenu, nego i u svim ostalim segmentima koji su važni za funkcioniranje regionalne lige.

A što tek reći za Luku Božića, čovjeka koji je ovog ljeta dobio poziv Željka Obradovića da dođe u Partizan, pa je ostao na koncu u Zadru, a sada ih je doslovno uništio. Zabio je 26 poena, dodao 9 skokova i isto toliko asistencija. MVP mašina, vjerojatno će se još jednom, i u ovom kolu okititi naslovom najkorisnijeg igrača regionalne lige, a njegov doprinos momčadi je nemjerljiv. 

Sljedećeg vikenda u Krešin dom dolazi Budućnost, bit će to zadnja utakmica u 2023. godini, povijesnoj za Zadar. Osvojili su naslov, plasirali su playoff regionalne lige, a mozak cijele te operacije je Danijel Jusup. Čovjek za kojeg će 99 posto navijača kazati kako ga treba vezati doživotnim ugovorom za zadarsku klupu, čovjek koji je zadarskoj košarci donio pet velikih trofeja, zaslužio je da nastavi pričati veliku sportsku priču i dokazivati kako - 'nije u šoldima sve'.

Vaša reakcija na temu