Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: Na Gripe je svaki put gušt doći, ali neke stvari su iritantne
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: Na Gripe je svaki put gušt doći, ali neke stvari su iritantne

Rimac je ugasio igrača koji je bio noćna mora za goste

Košarkaši Splita pobijedili su Krku rezultatom 78:74 u susretu 10. kola ABA lige odigranog na Gripama. Tako su Splićani došli do treće pobjede u regionalnom natjecanju, a najefikasniji igrač utakmice je bio D.J. Funderburk koji je zabio 16 poena.

I upravo je on bio glavna priča ove utakmice. Iz nekoliko razloga - prije svega gotovo je sam riješio utakmicu već u prvoj četvrtini. Za osam i pol minuta, Amerikanac je zabio 16 poena, bio je prava noćna mora za obranu Krke, neuhvatljiv, razigran, činilo se kako će doći do MVP učinka. Međutim, Slaven Rimac mu je nakon drugog osobnog prekršaja i nakon te fantastične epizode na početku utakmice, dao tek još 6-7 minuta do kraja susreta. U potpunosti ga je ugasio! Funderburk se pokušavao opet vratiti u utakmicu nekim nerezonskim pokušajima, ali istaknuo se tek izgubljenim loptama i to u trenucima kada je Krka topila veliku prednost 'žutih'.

Nevjerojatno zvuči podatak da je Funderburk u utakmici u kojoj je bio najefikasniji, najbolji, najrazigraniji, proveo najmanje minuta na parketu od svih dvoboja koje je odigrao ove sezone u regionalnom natjecanju. Djelomično ćemo shvatiti kako Rimac sada na raspolaganju ima deset igrača koji žele minutažu, shvatit ćemo i kako je Sullivan u Split došao iz francuskog elitnog društva ponajprije zbog nezadovoljstva minutažom, koju želi imati na Gripama, a dijeli je i s Funderburkom. 

Strateg Splićana jučer jednostavno nije reagirao na pravi način, govorio je nakon utakmice kako 'svi igrači moraju znati da su dio mehanizma' i 'kako se moraju podrediti momčadi', ističući primjer Runjića koji je nakon fantastične predstave u Baru, jučer opet odigrao i više nego solidnu utakmicu, pa je za 12 minuta na parketu zabio šest poena bez promašaja iz igre i četiri skoka. S druge strane, Rimac je 17 minuta poklonio Perkoviću koji je ostao bez učinka... Jednostavno, Zagrepčanin se jučer podredio pojedincima umjesto momčadi i prava je sreća što su 'žuti' došli do važne i vrijedne pobjede. 

Što se tiče same utakmice, kao što smo već napisali slutilo se rješenje već nakon prve četvrtine, u drugoj je Split imao 17 poena razlike, ali uporna Krka je grickala prednost i dovela se u situaciju da dvije minute prije kraja i napada za izjednačenje. 'Žuti' su poenima Sullivana i Ljubičića priveli utakmicu kraju na zadovoljstvo onih 600 navijača koji u jučer stigli na Gripe.

U taj hram košarke uvijek je gušt doći, međutim dodat ćemo još i to da neke stvari iz tjedna u tjedan postaju iritantne - jučer su čak pojedinci iz kluba, sasvim normalnim potezima, reagirali na neke nelogičnosti koje se događaju. O čemu je riječ? Opet je Frane Medvedec osoba zadužena za sigurnost, na trenutak navukao bijes publike. Gospodin je to koji i više nego pošteno obavlja svoj posao, međutim nepotrebno je da se u trenucima kada se utakmica lomi, pojavljuje na parketu Gripa i usmjerava redare prema mjestima na tribini gdje je najvatrenije. I nije prvi put, na Gripama je publika prijateljski nastrojena, akteri na terenu se nikada ne osjećaju ugroženi, a možemo slobodno reći da su redari i organi reda u samoj dvorani vjerojatno najnepotrebnija pojava. Stoga, nema nikakve potrebe da momčad bude uskraćena bar u onim ključnim trenucima pomoći s tribina, pritiska na suce, gostujuće igrače. I ponavljamo, na Gripama uvijek sve ostaje u granicama normale, a broj tvrdih predmeta ili upaljača koji padne na parket je vjerojatno jedan svake tri sezone. 

Ostao je gorak okus sinoć nakon ove vrijedne pobjede koja nije tako teško trebala doći, ali taj osjećaj će vrlo brzo nestati ostat će pobjeda zapisana na tablici i to je jedino što je bitno. Što se tiče regionalne lige, slijedi dvoboj protiv Cibone u Zagrebu, a onda na Gripe stiže Mega. 

Vaša reakcija na temu