Foto: Ivica Čavka KO(Š)MENTAR: Ozljede ključnih igrača ostavile su Anzulovića na mukama

KO(Š)MENTAR: Ozljede ključnih igrača ostavile su Anzulovića na mukama

Kup se vratio u Split nakon 16 godina, no stigao je vjerojatno u najlošijem trenutku

Košarkaši Splita posrnuli su na prvoj prepreci završnice Kupa Krešimira Ćosića. Bolja je bila Gorica koja je slavila sa 71:63 i izborila ogled s Cedevitom. Uoči četvrtfinalnih ogleda trener Zadra Ante Nazor jasno je kazao kako neće svi favoriti proći dalje. Cibona i Zadar provukli su se protiv Škrljeva i Bosca, da bi na kraju dana Gorica svladala Split. Pobjeda Gorice nad Splitom vjerojatno na prvu zvuči kao iznenađenje, no kada se uzmu u obzir sve okolnosti to je u ovom trenutku realnost.

Vladimir Anzulović sinoć je rotirao osam igrača. U igru nisu ulazili Vrgoč i Runjić. Josip Sesar na klupi Gorice koristio je deset igrača i iskoristio kratku klupu Splita.

U odnosu na početak sezone Anzulović nema na raspolaganju Jamela Morrisa i Maja Kovačevića. Jedinog pravog kreatora i najboljeg šutera. Pavle Marčinković sinoć je zaigrao sa slomljenim prstom. Već na samom startu vidjelo se da on u takvom stanju teško može pomoći momčadi. Najkonstantiji igrač 'žutih' ove sezone iz igre je šutirao 1/9. U toj situaciji logično bi bilo očekivati veći doprinos Matea Kedže, no on nije pravi. Sinoć je do poluvremena šutirao 0/6, dok je na kraju njegov šut bio 1/11. Situacije koje je nekad rješavao s povezom oko očiju danas ne može pretvoriti u koš. Kada se tome pridoda i Gabrićevih 2/9 za tricu, onda je teško za očekivati pobjedu protiv bilo koga. 

Kup se vratio u Split nakon 16 godina, no stigao je vjerojatno u najlošijem trenutku. Ozljede ključnih igrača ostavile su Anzulovića na mukama. Još od ozljede Morrisa krajem listopada protiv Sparsa trener 'žutih' zazivao je dolazak novog igrača. To se nije dogodilo, iako je bilo vremena. Rok za dovođenje novih igrača istekao je prošlog petka, no odluka čelnih ljudi kluba bila je da bi to bio nepotrebni trošak. No, s obzirom na organizaciju turnira barem se Goricu trebalo pobijediti. Ući u polufinale, a onda časno izgubiti od Cedevite. Dio navijača sinoć je razočarano spustio palac dolje i Anzuloviću. No, trenutna situacija je takva da Split u ovom sastavu nije ozbiljan konkurent ni Cedeviti, ni Zadru, ni Ciboni. Ova momčad Splita teško može biti favorit i u ogledima s Goricom, Zabokom i Škrljevom. Što se završnice Kupa tiče, tu je jasno da će danas svi navijati za Zadar kako bi u subotu njihovi navijači napravili desant na Gripe. Jer finale između Cedevite i Cibone u Splitu ne zanima nikoga...

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41503, "");
Pregledaj komentare