Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: Pobjede u domaćem prvenstvu neće donijeti mir Rimcu, 'žuti' izgledaju najlošije u regionalnom društvu
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: Pobjede u domaćem prvenstvu neće donijeti mir Rimcu, 'žuti' izgledaju najlošije u regionalnom društvu

Split na Gripama protiv Borca ima imperativ pobjede

Košarkaši Splita uvjerljivom su pobjedom 74:60 protiv zagrebačkog Dinama zaključili zahtjevni produženi radni vikend - najprije su u četvrtak slavili na ligaškom gostovanju kod Dubrovnika, potom su jučer bili poraženi u Ljubljani kod Cedevite u sklopu ABA lige, da bi na koncu, kako smo već naveli, večeras na Gripama uvjerljivom predstavom poslali momčad Josipa Sesara natrag u Zagreb praznih ruku.

Najavljivao je optimistično hrvatski izbornik, ujedno i trener Dinama, Josip Sesar kako će imati što za reći njegovi momci u Splitu, međutim osim u uvodnim minutama susreta malo toga smo mogli vidjeti od gostiju. 'Žuti' su na poluvremenu vodili 38:28, da bi početkom drugog poluvremena riješili pitanje pobjednika. Istaknut ćemo učinak Borisa Tišme, koji je tricom već na isteku treće četvrtine upisao 'double-double' učinak (ukupno je do kraja zabio 15 koševa i upisao 13 skokova). 

Postojala je opasnost kako će momčad Slavena Rimca iscrpljena od putovanja na relaciji Split - Dubrovnik - Ljubljana - Split, protiv do večeras neporaženog Dinama, imati nešto teži zadatak, ali Splićani su pokazali kako su uz Zadar, ipak prevelik zalogaj za sve ostale momčadi u nacionalnom prvenstvu. Vrijedi zabilježiti kako su 'žuti' u gostima protiv Dubrovnika imali teži posao nego večeras protiv Zagrepčana. U četvrtak su tek u posljednjoj četvrtini, nošeni američkim razigravačem Sheltonom, slomili čvrst otpor Dubrovnika, koji je u sjajnoj atmosferi pokazao kako će se na njihovom parketu teško dolaziti do bodova.

Baš kako su 'žuti' pokazali Dubrovčanima i Zagrepčanima da su druga dimenzija u ovom trenutku za njih, takvu su lekciju dobili Splićani u Ljubljani kod Cedevite. Nakon utakmice koja u nijednom trenutku nije dolazila u nikakvu fazu neizvjesnosti, možemo zaključiti da su 'žuti' momčad, koja osim što nema još upisane pobjede na kontu, izgleda vjerojatno najlošije i najneuvjerljivije od svih ekipa na početku regionalnog natjecanja. 

S tri uvodna poraza, Split se doveo u situaciju da već u petak na Gripama protiv Borca ima imperativ pobjede. Sigurno će stručni stožer momčadi iz Čačka detektirati mnoge slabe točke koje su igrači Slavena Rimca pokazali u susretima protiv Derbyja, Igokee i Cedevite - već sada je očita namjera svih momčadi s kojima su 'žuti' do sada igrali da napadaju i vrše pritisak na splitskog playmakera Sheltona. On je u tri ABA ligaške utakmice, kao startna 'jedinica', upisao tek jednu asistenciju, što je zaista poražavajuća statistika.

Vrijeme je da cijela momčad pokaže kako su spremni izbjeći tešku borbu za preživljavanje u regionalnom društvu - Slaven Rimac je uoči sezone najavljivao kako je došao na Gripe napraviti korak naprijed u odnosu na prethodnu sezonu. Teško će mu prijeko potrebni mir u ovom dijelu sezone donijeti pobjede u domaćem prvenstvu - tamo se karte dijele tek u kasno proljeće... A svako slavlje u ABA ligi, splitskim navijačima će biti razlog za vjerovanje kako sportski direktor Teo Čizmić nije pogriješio ni sa selekcijom ekipe, ni s angažmanom zagrebačkog stručnjaka.

Vaša reakcija na temu