Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: Pobjednički gard i mentalitet 'žutih' zaslužuje pune Gripe, tko god dođe ne požali!
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: Pobjednički gard i mentalitet 'žutih' zaslužuje pune Gripe, tko god dođe ne požali!

Pravo je zadovoljstvo gledati ovakvu momčad Splita

Košarkaši Splita pobijedili su na Gripama FMP rezultatom 78:66 i tako došli do osme pobjede u regionalnoj ligi. Najefikasniji i najbolji igrač susreta je bio Sullivan s 24 poena i pet skokova.

Nije bilo svejedno kada smo pet minuta prije početka utakmice u dvorani, na tribinama vidjeli tek možda 150 gledatelja. Istina, radni dan, ponedjeljak, nepopularni termin, ali svejedno smo očekivali više. Takav je bio i ulazak 'žutih' u susret, nakon dvije minute utakmice već je bilo 0:9, Slaven Rimac je tukao trenerskom tablom po reklamama, pozvao minutu odmora... Na početku utakmice gotovo ništa nije funkcioniralo, ni obrana, ni napadački skok, kreacija napada je izostala, osjećali smo veliku bezidejnost u redovima 'žutih'. Tek ulaskom Perkovića i Funderburka se momčad stabilizirala. Amerikanac je cijelo prvo poluvrijeme vukao Splićane, na kraju prvih 20 minuta završio je s 14 poena i 6 skokova.

Splićani su okrenuli najvećih 11 razlike zaostatka u prvoj četvrtini, do kraja poluvremena i veći dio druge četvrtine vodili i kontrolirali zbivanja na terenu, ali kad god je trebalo otići na osjetniju prednost - događale bi se individualne greške. Zaredale bi se loše reakcije i izgubljene lopte Kučića, Shortera, Kalajžića, pa je Split na odmor otišao s tek tri poena prednosti - 30:27.

Nastavak susreta je pripao gostima, koji su nošeni Fosterom i Rebecom radili velike probleme Splitu, koji je djelovao opet kao na početku utakmice. Činilo se kako je FMP odveo utakmicu u mirne vode, kada je minutu i pol prije kraja treće četvrtine na semaforu svjetlilo +13 za goste. 

Međutim, nije prvi put da momčad Slavena Rimca pokazuje pravi mentalitet pobjednika - nije dugo trebalo splitskoj publici da reagira i digne se na noge na nekoliko dobrih napadačkih reakcija Sullivana, Shortera i Perkovića. U obrambenom dijelu, 'žuti' su se opredijelili za preuzimanje svih igrača, na ruku je išla i ozljeda Fostera, a visinom inferiorni Kalajžić i Shorter su u nekoliko situacija udvajanjem zaustavili visoke igrače FMP-a i Split je vodu odvukao na svoj mlin. Tri minute prije kraja domaćini su su došli do najvećih devet poena prednosti i bez većih problema utakmicu priveo kraju.

Skandiralo se na Gripama Sullivanu, Shorteru, i Slaven Rimac se opustio, koji često ostaje hladnokrvan bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi, mahao je publici, na kraju se skupilo oko 1000 gledatelja. Pravo je zadovoljstvo gledati ovakvu momčad Splita, ne briljira uvijek kvalitetom izvedbe, ali je pobjedničkog garda i mentaliteta, malo tko zažali tko dođe na Gripe posljednjih mjeseci. 

Kreirali su 'žuti' niz preokreta u proteklom periodu - FMP su pobijedili nakon -13 u trećoj četvrtini, Zadar je vodio osam poena razlike u posljednjoj četvrtini, u gostima kod Studentskog Centra su preokrenuli -19, pobijedili na teškom gostovanju kod Igokee nakon produžetka... Ovo je momčad koje je svojim karakterom zaslužuje pune Gripe!

Vaša reakcija na temu