Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: Preokret za pamćenje neće izbrisati činjenicu da bi 'žuti' uz ovakvo suđenje na Gripama imali bar dvije pobjede više
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: Preokret za pamćenje neće izbrisati činjenicu da bi 'žuti' uz ovakvo suđenje na Gripama imali bar dvije pobjede više

Trebala je to biti jedna od dugih, tužnih noćnih vožnji za 'žute', ali Rimac i društvo će slaviti uz pokoje pivo

Košarkaši Splita došli su do pobjede koja bi mogla obilježiti sezonu! Nevjerojatan preokret, zaostatak od 19 poena razlike u posljednjoj četvrtini, pretvorili su u pobjedu 92:91 u gostima kod Studentskog Centra u Podgorici. Najefikasniji igrač utakmice je bio Sullivan sa 28 postignutih poena.

Košarka, kraljica momčadskih sportova, dokazala je još jednom svu svoju ljepotu i nepredvidljivost - trebala je to biti jedna od onih dugih noćnih vožnji za 'žute', pomalo tužan povratak kući iz Podgorice, s uvjerljivim porazom u džepu, ali večeras će se Rimac i društvo sigurno počastiti s kojim pivom u autobusu. Zaslužili su! Na krilima hrvatskog dvojca Drežnjak - Kapusta, domaćini su došli do, izgledalo je, nedostižnih 19 poena razlike. A onda kreće - ludilo - Sullivan i Shorter su ubacili u šestu brzinu, Rimac je postavio Perkovića na playmakera, a igrači, pa i trener Studentskog Centra su se ponašali kao da je utakmica već gotova.

Domaći trener je odugovlačio s minutom odmora, tek je reagirao nakon što su Splićani vodstvo domaćina 79:60 serijom 15-2 smanjili na 81:73. Kasno je to bilo, na terenu je izgledalo kao da 'žuti' vode, igrači Slavena Rimca su bili u naletu, pa konačno hvatanje bilježimo u trenutku kad je na semaforu svijetlilo 83:83. Dakle, serija Splita 23-4. 

Trebat će vremena onima koji budu analizirali, secirali do u detalja, da shvate što se sve događalo u posljednje dvije minute, pamtit će se trice Lovre Runjića, koševi Sullivana, ali onda i njihove naivne greške, Runjić je naivno izgubio jednu loptu u svom reketu, a Sullivan je zamalo od junaka postao tragičar. Naime, na tri sekunde do kraja kada je, činilo se, Funderburk pogodio pobjedničko slobodno bacanje, a potom namjerno promašio drugo da onemogući domaćinima smislenu akciju za pobjedu, Sullivan je prerano utrčao u reket i dozvolio SC-u da organizira posljednji napad. 

I opet su na 0.8 sekunde do kraja domaćini došli do minimalnog vodstva 91:90, da bi Slaven Rimac na posljednjoj minuti odmora nacrtao akciju iz koje je Perković doslovno u posljednjoj desetinki ispustio loptu iz ruke, a ona je prošla kroz obruč za ogromno slavlje Splita.

I neće ovaj sjajni preokret izbrisati činjenicu da bi 'žuti' uz ovakvo suđenje na Gripama, na domaćem parketu, ove sezone upisali još pokoju pobjedu, usudit ćemo se reći bar dvije. Nećemo reći da su suci krucijalno oštetili Splićane, ali ne možemo se oteti dojmu da su 'studenti' u prvom poluvremenu zabili 10-12 poena na olako dosuđene prekršaje - Mirković je zabio četiri poena nakon minimalnih, pa i nepostojećih kontakata, potom je poentirao iz kontre nakon i više nego očitih 'koraka', Drežnjak je dobio tri slobodna bacanja, pa Kapusta dva, dodat ćemo i nedosuđene prekršaje u napadu na Kalajžiću, a u posljednjoj sekundi druge četvrtine više nego očito guranje u leđa Mirkovića je prošlo nekažnjeno. Sve to je kulminiralo početkom drugog poluvremena kada je klupa Splita dobila tehničku grešku zbog prigovora, nakon opet sumnjivog, zapravo nepostojećeg prekršaja Vuke. Dojma smo da se nakon toga kriterij izjednačio, a sve ostalo je sada već povijest...

Split nosi veliku, vrijednu pobjedu u gostima, koja dobiva na vrijednosti kada uzmemo u obzir da su 'žuti' usred velike gostujuće serije utakmica - nakon Zaboka, Crvene Zvezde i Studentskog Centra, Splićani još moraju gostovati kod Igokee i Dinama. Sada će sve to biti lakše, pogled na tablicu regionalne lige je mnogo ljepši - Split je iza sebe ostavio četiri momčadi... 

Vaša reakcija na temu