Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: Split je gladan, Split je spreman!

KO(Š)MENTAR: Split je gladan, Split je spreman!

Sad samo jedna pobjeda dijeli da Gripe nakon toliko vremena - eksplodiraju

Košarkaši Splita pobijedili su Zadar u trećoj utakmici finalne serije za prvaka Hrvatske rezultatom 87:77. 'Žuti' su poveli s 2:1. Najefikasniji igrač i junak utakmice je bio Shorter s 29 poena.

Bio je ovo susret koji je odigran u nevjerojatnoj, pomalo nestvarnoj atmosferi na Gripama - čitavi dvoboj buka je bila nesnošljiva, a puleni Slavena Rimca napravili su veliki korak ka osvajanju titule. Malo tko im je davao šanse prije početka serije, ali Splićani će u petak imati priliku podignuti trofej namijenjen prvaku Hrvatske!

Početak utakmice kod Zadra obilježio je Marko Ramljak, koji je bio glavna snaga gostiju, napadao je leđima koš Splita preko Kalajžića i Perkovića, te radio ogromne probleme obrani domaćina. Morao je Rimac kombinirati, rotirati sve dok kapetana Zadra nije ukrotio. S druge strane parketa, Split je, kao i kroz čitavu utakmicu, na životu držao vanjski šut, sijevalo je sa svih strana, a posebno inspiriran je bio Vito Kučić, za kojeg zadarska obrana nije imala rješenja.

Jusup je pronašao slabu točku u obrani 'žutih', ne samo na Gripama nego i prije nekoliko dana u Višnjiku - Sullivan definitivno ne može ispratiti na dovoljno dobar način ni Božića, ni Mazalina, ni Ramljaka. Stožer Splita će morati pronaći način da zamaskira obrambeni dio igre Amerikanca uoči nastavka serije.

Možda je pretjerano reći, ali Boris Tišma je odigrao 'kukočevsku' partiju - nije zabio najviše, 10 poena, ali dojam je kako bi njegov doprinos u pohodu Splita na naslov mogao biti ključan. Zagrepčanin se oslobodio svih okova, dobro kontrolira Božića, samopouzdanje u napadu mu je ogromno, a Rimac mu vjeruje.

Ipak, Split je do velike pobjede došao zahvaljujući Shorteru. Napokon su igrači Slavena Rimca pronašli način u završnici da napadnu Božića. Amerikanac u žutom dresu ga je izludio, što vanjskim šutom, što prodorima, a kasnije kada je Jusup odlučio na drugačiji način braniti 'igru 2 na 2', iskakanjem i udvajanjem, Shorter je pronalazio pravovremena rješenja.

Zadar nije bio na nivou, ali tko smije otpisati stroj Danijela Jusupa? Međutim, činjenica je da ni Split nije odigrao spektakularne utakmice, a da je došao do prednosti 2:1 u seriji. Nedostaje kod 'žutih' doprinos Funderburka, Sullivana, Perković donosi upitne odluke i u obrani i u napadu. Ali, 'žuti' su spremni i 'žuti' su gladni. Mentalni sklop i ritam momčadi je totalno promijenjen u odnosu na prije mjesec i pol dana. Rimac danas nije skrivao emocije, ni prije utakmice ni nakon utakmice, na parketu je razvukao osmijeh, digao ruke i sad samo jedna pobjeda dijeli da Gripe nakon toliko vremena  - eksplodiraju.

Vaša reakcija na temu