Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: Split je ugasio najboljeg mladog igrača Europe, Mega nije imala šanse
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: Split je ugasio najboljeg mladog igrača Europe, Mega nije imala šanse

Nikoli Topiću se predviđa čak i prvo mjesto na NBA draftu, a njegova momčad je u drugom poluvremenu postigla tek 26 poena

Košarkaši Splita su pobijedili Megu na Gripama rezultatom 88:73 u posljednjoj utakmici 12. kola regionalne lige. Ovim slavljem 'žuti' su došli do četvrte pobjede u ovom natjecanju, te se trenutno nalaze na 11. mjestu ljestvice. Najefikasniji i najbolji igrači susreta su bili Shorter i Perković s po 20 poena. 

Momčad Slavena Rimca odigrala je najbolju utakmicu sezone, osobito se to odnosi na drugih 20 minuta kada su zaustavili Megu na 26 postignutih poena! Gosti su prošlog vikenda gotovo svih 40 minuta dvoboja držali u neizvjesnosti lidera Crvenu zvezdu - gledajući taj dvoboj, pogotovo nakon loše predstave Splita u Zagrebu kod Cibone, pribojavali smo se ovog susreta. Međutim, 'žuti' su odgovorili fantastično i pokazali kako su ove sezone jedino konstantni u - amplitudama. 

Prvo poluvrijeme se odvijalo na način da su se izmjenjivali periodi dobre igre jednih i drugih, a tako je izgledalo i stanje na semaforu. Nitko nije uspio duže zadržati prednost u poenima, Split je u jednom trenutku prve četvrtine otišao na šest poena razlike. Uslijedilo je razdoblje igre gdje domaćini nisu mogli braniti Plavšića pod košem, a pretjeranu agresivnost Splitovih bekova je lagano rješavao najbolji igrač gostiju Topić, koji se razigrao prodorima preko cijelog terena. Kada su se tome lošim odlukama i izgubljenim loptama priključili Sullivan i Shorter, Mega je brzo anulirala vodstvo te povela - da bi na poluvrijeme otišla s minimalnim vodstvom.

To je bilo zapravo to što smo vidjeli od Mege, još krajem prvog poluvremena u probleme s osobnim pogreškama se uvukao Topić, domaćini su pametno kažnjavali tu činjenicu početkom drugog poluvremena. Obrana je djelovala čvrsto, pogotovo defenzivni skok - koji je funkcionirao odlično, a upravo je to bilo potrebno 'žutima' s obzirom na to da gosti nisu imali dobru šutersku večer. Kada je početkom posljednjih deset minuta igre i Plavšić dobio četvrtu osobnu pogrešku, Splićani su se u potpunosti razigrali.

Sijevalo je sa svih strana, kanonadu su otvorili Perković s tricom i Ljubičić s poenima ispod koša nakon dva napadačka skoka, pa opet Perković s tri realizirana slobodna bacanja. U jednom trenutku je na semaforu svjetlilo 83-63, dakle Splićani su otišli na 20 poena razlike. Pomalo nestvarno djeluje i podatak da je Mega za 18 i pol minuta igre u drugom poluvremenu postigla tek 16 poena! 

Dakle, Split je odnio vrijednu pobjedu, momčad predvođena vjerojatno najboljim mladim igračem Europe Nikolom Topićem, kojem se previđa i prvo mjesto na NBA draftu, zabio je večeras 14 poena, a Mega nije imala šanse. Tako su se 'žuti' odvojili od dna ljestvice na kojem su Mornar s jednom i Krka s dvije pobjede. Pred momčadi Slavena Rimca je sada težak raspored - slijede tri uzastopna gostovanja kod Crvene zvezde, Studentskog Centra i Igokee, te domaći dvoboj protiv Cedevita Olimpije. Teško se u takvom rasporedu Splićani mogu nadati kako će doći do ijedne pobjede, tim više slavlje protiv Mege dobiva na važnosti. 

Vaša reakcija na temu