Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: Zadar standardnim receptom pregazio nemoćne 'žute'
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: Zadar standardnim receptom pregazio nemoćne 'žute'

Serija seli u Split, igrat će se još najmanje dvije utakmice

Košarkaši Zadra pobijedili su Split na Višnjiku rezultatom 92:71 i tako izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske. Najefikasniji igrači utakmice su bili Božić s 24 i Tišma s 21 poenom.

Od samog početka Zadar je zagospodario terenom. Prije svega nošen kapetanom Ramljakom te agresivnom igrom u obrani i u napadu, na rubu prekršaja, brzo su se uspjeli odvojiti od gostiju. Ramljak je zabadao u reket i probijao prvu liniju obrane 'žutih' kad god je to zamislio, obeshrabrio Splićane, koji su pored njega izgledali totalno nemoćno.

Momčadi Slavena Rimca nije pomogla ni činjenica što je već nakon četiri minute igre Luka Božić imao dvije osobne greške. Povukao ga je Jusup na klupu, Bjelovarčanin se stabilizirao i vratio na parket. Split ga nije uspio napasti na pravi način, a s druge strane parketa, raspoloženom Ramljaku su se priključili Drežnjak, te pogotovo Žganec koji je kažnjavao svaki put obranu Splita vanjskim šutevima, kada bi njegov čuvar pomagao u reketu. 

Zadar je već na poluvremenu imao 17 poena razlike, a momčad Slavena Rimca se tijekom treće četvrtine pokušala vratiti, prije svega su koliko-toliko bili u igri zahvaljujući Tišmi. Nekako smo dojma da su zadnji nalet 'žuti' prokockali kada je Kalajžić izgubio loptu u kontranapadu, a time bi Splićani došli -9. Toliko su bili 'blizu'.

Zadar je do kraja povećao prednost, utakmica je u posljednjoj četvrtini bila lišena ikakve neizvjesnosti. Momčad Danijela Jusupa je pregazila 'žute' svojim karakterističnim oružjem, agresivnom igrom, skokom, spriječili su tranziciju Splita i prisilili goste da igraju '5 na 5'.

Serija seli u Split, igrat će se još najmanje dvije utakmice - u srijedu i petak od 20 sati. Hoće li se na Gripama dizati pokal ili će se serija opet vratiti u Višnjik, ostaje za vidjeti. Jedno je sigurno - Split bi objeručke prihvatio jedan 'break' iz Zadra prije nego što je krenula serija. Sada se 'žuti' nalaze u situaciji u kojoj nisu bili 21 godinu - dvije pobjede na Gripama im nose toliko željeni naslov prvaka.

Vaša reakcija na temu