Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: 'Žuti' čak 26 godina čekaju pobjedu nad Partizanom, oni su trenutno drugi svijet u odnosu na našu momčad
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: 'Žuti' čak 26 godina čekaju pobjedu nad Partizanom, oni su trenutno drugi svijet u odnosu na našu momčad

Najmanje dvojica stranaca su uteg i jedan od generatora loše energije na Gripama

Košarkaši Splita poraženi su od Partizana na Gripama rezultatom 53:76 u sklopu 6. kola ABA lige. Najefikasniji igrač utakmice bio je Partizanov Trifunović s 13 poena, dok je kod Splita Funderburk zabio 12 poena.

Bila je to utakmica lišena bilo kakve rezultatske neizvjesnosti, gosti su od samog početka pa do kraja susreta kontrolirali zbivanja na terenu i 'žutima' nisu dali nimalo šanse za ikakvo iznenađenje. Momčad Željka Obradovića je, dojma smo, odradila utakmicu s 'pola snage', bez obzira na to što su prije manje od 48 sati imali težak dvoboj protiv Baskonije u Španjolskoj u Euroligi. Gostujući trener je još jednom pobrao pljesak, ovacije splitske publike, a nevjerojatno s koliko energije Obradović vodi svoju momčad i u trenucima kada vodi s preko 20 koševa razlike protiv nedoraslog protivnika. Nažalost, Splićani će tako još pričekati na prvu pobjedu protiv Partizana nakon 1997. godine i slavlja u grčkom Solunu na neutralnom terenu u sklopu Eurolige. Dakle, dugih 26 godina, 'momčad s Gripa' čeka pobjedu protiv beogradske momčadi.

'Žuti' su pokazali kako su i individualno i momčadski daleko od toga da pariraju Partizanu. Bilo je tu previše respekta prema protivniku, Slaven Rimac u ekipi jednostavno nije imao niti dovoljno kvalitete niti 'bezobrazluka', pa da se barem u nekim trenucima utakmica zakomplicira. Shanon Shorter je praktički iz aviona ponovno izašao na parket Gripa, publika ga je srdačno pozdravila, međutim jasno je kako će njemu trebati vremena da dođe na 'radnu temperaturu'. 

Od terceta ostalih stranaca, tek Funderburk pokazuje kako bi mogao biti koristan momčadi i donijeti nešto više. Ali isto tako, čini nam se kako su upravo oni, zahvaljujući predstavama na terenu, lošeg 'govora tijela', generator negativne energije, pa pomalo i frustracija na splitskim Gripama. Kada dodamo tome nevjerojatnu situaciju kada su na terenu u istom trenutku bili Funderburk, Stevenson, Shelton i Shorter, što ne pamtimo kada je struktura momčadi na terenu bila takva, s toliko stranaca koji u rezultatskom smislu ne donose ništa, jasno je razumljivo nezadovoljstvo navijača.

Slaven Rimac se definitivno već na početku svog mandata na Gripama nalazi u poteškoćama, rezultati ga nisu poljubili, ali uz ozljede Ljubičića, te Gnjidića koji ne može igrati u punom intenzitetu, njegova momčad nije ono što bi trebala biti i kako je on zamišljao. Sezona ide dalje, sljedeći tjedan Split gostuje kod Budućnosti, momčadi koja je do ovog trenutka neporažena (večeras igra protiv Crvene zvezde). 

Vaša reakcija na temu