Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KO(Š)MENTAR: 'Žuti' su napokon dali navijačima razloga za optimizam, Cibona nije imala nikakve šanse
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: 'Žuti' su napokon dali navijačima razloga za optimizam, Cibona nije imala nikakve šanse

Navijači, njih oko 500, koji su došli na Gripe, mogli su biti zadovoljni viđenim

Košarkaški Splita pobijedili su Cibonu rezultatom 89:74 i tako poveli s 1:0 u polufinalnoj seriji prvenstva Hrvatske. Najefikasniji igrač utakmice je bio Radovčić s 29 poena, a kod Splita je Funderburk zabio 20.

Bila je ovo najuvjerljivija predstava Splita ove sezone u međusobnim ogledima sa zagrebačkim rivalom - od prve minute smo vidjeli nekoliko ideja Slavena Rimca kako se suprotstaviti Ciboni koja je znala namučiti i pobjeđivati Splićane. Kapetan 'žutih' Mate Kalajžić dobio je ovlasti odmah napasti obruč gostiju, dok su u obrani domaćini agresivnom igrom i pressingom preko cijelog terena oduzimali Ciboni vrijeme za organizaciju napada.

'Vukovi' su najbolji period igre imali sredinom prve četvrtine kada su nošeni tricama Radovčića poveli sa 16:13 - i to je bio jedini dio utakmice kada smo imali barem rezultatsku ravnotežu na parketu. 'Žuti' su dodali gas ulaskom Kučića. Mladi Riječanin u žutom dresu je promijenio ritam, ubrzao je protok lopte, a kadrovski izmrcvarena momčad Cibone nije imala snage, ni kvalitete parirati domaćinima. 

Split se zahvaljujući Shorterovim ubačajima, atraktivnom tricom na isteku prvog poluvremena, odvojio na najvećih 17 poena razlike 52:35. Iako su 'žuti', baš kao i prošlog vikenda u Dubrovniku, u mnogim utakmicama ove sezone dokazali kako su majstori kada je u pitanju prosipanje prednosti, moglo se već tada naslutiti kako je jedino pitanje s kojom će razlikom momčad Slavena Rimca apsolvirati prvi polufinalni dvoboj ove serije. 

Split nije dopustio nijednom tijekom drugog poluvremena da se Cibona spusti na jednoznamenkastu prednost, ali Zagrepčanin na splitskoj klupi je morao u posljednjih pet minuta dvoboja čak dva puta zvati svoje igrače na predah, na minutu odmora kako bi im podcrtao neke stvari. 

Split je poveo u seriji uvjerljivom pobjedom i s obzirom na prikazano na ovoj utakmici s pravom se imaju nadati kako će iz 'dvokoraka' doći do finala. Navijači, njih oko 500, koji su došli na Gripe, mogli su biti zadovoljni viđenim, napokon su i igrači na parketu s nekoliko atraktivnih poteza dali povoda da se dvorana digne na noge, ali i da zavlada umjereni optimizam pred vrhunac sezone. Sve osim plasmana u finale bi bilo iznenađenje, a bez obzira na uspone i padove koje su pratili 'žute' tijekom cijele sezone, momčad Slavena Rimca je zaslužila boriti se u finalu za naslov prvaka Hrvatske. 

Vaša reakcija na temu