Foto: Pixabay KOD NJIH NOGOMET NIJE STAO: 'Čudan je osjećaj igrati s maskom i rukavicama, ali morali smo tako!'

KOD NJIH NOGOMET NIJE STAO: 'Čudan je osjećaj igrati s maskom i rukavicama, ali morali smo tako!'

U vrijeme koronavirusa jedna liga igra pod maskama

Teško je naći lige u kojima se još igra nogomet u vremenima kada je glavna tema koronavirus. No, ima ih. Nikaragva ima dva registrirana slučaja zaraze, no nogomet se igra i dalje. Na tribinama nema gledatelja, a posebno je zanimljivo što igrači na licima imaju maske, dio njih i rukavice!

- Prije tjedan dana registriran je prvi slučaj zaraze u zemlji, a mi smo za to saznali u poluvremenu utakmice. Već tri dana kasnije morali smo igrati novu utakmicu. Brzo je odlučeno da se igra bez navijača, te da igrači moraju biti zaštićeni. Čudan je osjećaj igrati s maskom i rukavicama, ali morali smo tako kako bi podigli svijest ljudi. S maskom je gotovo nemoguće igrati, nedostaje ti zraka, te sam je morao skinuti nakon 20 minuta, a rukavice sam ostavio - ispričao je za Mundo Deportivo Urugvajac Bernardo Laureiro koji igra za Diriangen, trenutno vodeću momčad lige, a u spomenutoj je utakmici proteklog vikenda postigao dva pogotka.

- Normalno sam proslavio golove, a iza utakmice sam se u svlačionici samo na brzinu presvukao, a zatim otišao kući.

Ispričao je i kako izgleda život nogometaša u doba koronavirusa.

- Sve je čudno. Kada dođete na stadion čeka nas djelatnik kluba koji nam daje maske, rukavice i alkohol za dezinfekciju. Pokušavam prije treninga ne koristiti svlačionicu, a trener govor drži s maskom. Plašim se zaraze, želio bih kada bi se prvenstvo prekinulo, no onda postoji drugi problem. Ja i moji suigrači nismo nogometne zvijezde sa tisućama dolara u banci. Možemo preživjeti jedan mjesec, a tko bi me zaposlio u ovakvoj situaciji - zaključio je Urugvajac. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(61587, "");
Pregledaj komentare