Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KOMENTAR IGRE: Bod je malo, Dinamo je bio zreo za poraz!
Komentar utakmice Piše: Hrvoje Vejić

KOMENTAR IGRE: Bod je malo, Dinamo je bio zreo za poraz!

Hrvoje Vejić piše za Dalmatinski portal

Bod u derbijiu, malo ili puno? Mišljenja sam malo, jer je Dinamo bio zreo za poraz, iako je na kraju utakmica mogla otići na obje strane. 

I Dinamo i Hajduk su utakmicu počeli u očekivanim sastavima, Hajduk je zaigrao u svojih klasičnih 4-2-3-1, ali za razliku od prošle utakmice Krovinović je bio na poziciji polušpice iza Livaje, dva defenzivna vezna su zauzeli Fossati polulijevo i Vuković poludesno. Trener Karoglan je hrabro odlučio napasti Dinamo u visokom presingu na način da su Livaja i Sahiti izlazili na dva stopera visoko, puštajući Ljubičića slobodnog. Livaja je kanalizirao Dinamov protok lopte na desni bok, gdje je bio Moharrami, kojega bi Biuk agresivno napadao. Na taj način su tjerali 'modre' da igraju duge lopte na Petkovića, koji je bio odsječen u prvom dijelu bez prave podrške veznih igrača. U ponekim slučajevima Livaković je tražio slobodnog Ljubičića na boku, ali je te situacije fantastično prepoznavao Vuković, pravovremeno iskačući u visoki pritisak, onemogućavajući Dinamovu pas igru. Upravo je Vuković bio centralna figura prvog dijela, odigravši vjerojatno i najbolju utakmicu u bijelom dresu do sada.

Dinamo je zrcalio Hajdukovih 4-2-3-1, ali samo u fazi obrane. U fazi napada bi prelazili u 4-1-4-1, gdje bi se Ademi dizao visoko uz Baturinu, pa čak i više u situacijama kad bi se Petković spuštao nisko po loptu. Prvo poluvrijeme je otišlo na stranu Hajduka nakon prekida, gdje je Livaja opet pokazao koliki je lisac u kaznenom prostoru.

Već u početku drugog poluvremena je Hajdukova igra popustila. Sahiti i Vuković su malo energetski pali, te je Ljubičić dobio puno više prostora prema naprijed. Iznenadilo me da Čačić nije ništa mijenjao na poluvremenu, iako je imao dosta nevidljivih u prvih 45 minuta, poput Oršića, Špikića, Baturine ili Ademija. Karoglan je na vrijeme primijetio probleme u igri i reagirao već u 60. minuti ubacivanjem Mlakara i Grgića umjesto Fossatija i Sahitija. To je donijelo malu stabilizaciju u igri a onda šok. Elez je ušao nonšalantno u jedan duel s Baturinom na boku, koji je osvojio loptu i uputio oštar prizemni ubačaj na Petkovića, kojeg ruši Awaziem. Nakon VAR-provjere sudac pokazuje na jedanaesterac koji sigurno zabija Petković. 

Do kraja je bilo svega samo ne puno nogometa, puno prekida, bakljada, dosta zadržavanja. Istina, i jedni i drugi su željeli drugi gol, ali bez puno smislenih akcija, tako da je možda neriješeno i najrealniji rezultat. 

Može se reći da je Hajduk napravio napredak u igri, u usporedbi s prošlim utakmicama koje je prošao rezultatski bolje. No, što dalje? Nadati se da možemo ugroziti Dinamo ili početi davati više šansi mladima kako bismo doznali tko su ti koji će uskoro nositi igru Hajduka. Nitko nije očekivao da će ova momčad, u koju je dosta uloženo, toliko zaostajati za Dinamom u ovoj fazi prvenstva. Šteta, jer, kako sam već naglasio, Dinamo je večeras bio zreo za poraz i propuštena je jako dobra prilika za hvatanje bodovnog priključka.

Vaša reakcija na temu