Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hajduk.hr KOMENTAR UTAKMICE: Bio je to Hajduk kakav želimo gledati!
Komentar utakmice Piše: Hrvoje Vejić

KOMENTAR UTAKMICE: Bio je to Hajduk kakav želimo gledati!

potpuno su izdominirali domaćina u svim segmentima igre

Napokon smo gledali Hajduk kakav želimo gledati. Od prve minute dominantni, agresivni, potpuno su izdominirali domaćina u svim segmentima igre. Iako će mnogi reći da je Gorica već duže vrijeme u banani, što je istina, to ne umanjuje sjajnu predstavu 'crvenoplavih' u Gorici. 

Karoglan je malo iznenadio sa sastavom, u prvom redu postavljanjem Benrahoua u momčad ispred Sahitija. Danima se pričalo o njegovom Instagram profilu, što je brisao, a što postavio, svi smo mislili da je odigrao svoje u Hajduku, ali Mislav ga je gurnuo u vatru da razuvjeri sve kritičare i Ben je to povjerenje golom i asistencijom potpuno opravdao. 

Hajduk je krenuo od prve minute visokim presingom na obranu domaćina, nismo im dali disati i jednostavno je to bila utakmica u kojoj u petoj minuti vidiš da će biti dobro. Uvijek je pitanje Hajdukovog veznog reda, ne tko će igrati, jer su tu uvijek manje više ista imena, nego tko će kakve zadatke dobiti. Tko će biti šestica, osmica, desetka?

Sigur je zauzeo poziciju defenzivnog veznog, u izgradnji se spuštao između stopera, osiguravao posjed, bio agresivan u fazi obrane i bio zadužen za prvu fazu Hajdukove igre. Pukštas se dizao visoko, što mu je omogućavalo dolazak u završnicu iz drugog plana, u čemu je najjači i ovaj gol će mu puno značiti za razdoblju koje dolazi jer je bio pod velikim kritikama u zadnje vrijeme, što po meni nije zaslužio. Krovinović je diktirao igru, bio svugdje, ali u pozitivnom smislu, bolje rečeno bio je u svakom trenutku točno tamo gdje treba. Po potrebi se spuštao u izgradnju napada kao pomoć Siguru i stoperima, kad treba se dizao više, te bi Hajduk djelovao u 4-1-4-1 formaciji, u fazi obrane bio je uz Livaju u 4-4-2, ali ono što je jučer najbolje radio, bili su okomiti pasovi koji probijaju linije.

Pisao sam već kako je Hajduk u prethodnim utakmicama igrao sporo, u širinu i nazad, ali danas to nije bilo tako i u tome je prednjačio Krovinović. Svi njegovi pasovi su bili korisni, rezali su linije Gorice, a najbolji primjer toga je drugi gol, gdje je Filip pasom na Livaju, omogućio nastavak akcije koji je doveo do gola. Kad već spominjem Livaju, mora se reći da ga odavno nismo vidjeli ovako rastrčanog, konkretnog i u svakom trenutku opasnog za gol protivnika. Nadam se da je to pokazatelj da su tegobe s ozljedom gležnja prošlost. Kad je u ovakvom izdanju, uvijek će naći neki recept kako probiti obranu suparnika. Dajaku je opet bio jako dobar, iz utakmice u utakmicu pokazuje da je koristan, bilo to kao starter, ili kao džoker s klupe. Karoglanu je svaki igrač bitan, malo tko je jučer očekivao Bena u početnoj postavi. Jasno mu je da prvenstvo neće iznijeti 11, 13 ili 15 igrača.  Pokušava vratiti u život i Odjidju, ali to ide malo teže. Veseli svakako i Prpić, koji je ušao na poluvremenu umjesto Šarlije i opet odigrao značajnu rolu. Posebno mi se svidio u situaciji kada je jurnuo naprijed i izašao sam na vratara, nažalost ne i zabio. Stoperi rijetko imaju priliku otići u završnicu i treba imati osjećaj i prepoznati priliku koja se rijetko pojavi. To nema svatko, Dominik je jučer pokazao da ima. 

Utakmica riješena u prvom dijelu, privedena kraju bez stresa, nije nešto što se događa često u zadnje vrijeme. Baš zbog toga je izuzetno psihološki bitna pred teške utakmice koje slijede kroz ožujak, pogotovo što je ostvarena uz brojne izostanke bitnih igrača. 

Nadam se da ćemo nastaviti ovako, čeka nas jako zanimljivih 20 dana, nakon kojih će sve biti puno jasnije.

Vaša reakcija na temu