Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr KOMENTAR UTAKMICE: Danas je Hajduk bio bez lošeg čovjeka, ali par ih želim posebno izdvojiti
Komentar utakmice Piše: Hrvoje Vejić

KOMENTAR UTAKMICE: Danas je Hajduk bio bez lošeg čovjeka, ali par ih želim posebno izdvojiti

Jako bitna utakmica za Hajduk, trebalo je preživjeti zadnje dane, nastaviti raditi

Možemo li igrati stalno protiv Osijeka u gostima? Bilo bi super. 

Druga pobjeda u samo desetak dana protiv domaćina koji u oba navrata nije pokazao ništa. Obje pobjede, i u kupu, i ova u prvenstvu, su bile potpuno zaslužene.

Leko je izveo momčad koja je stajala u čvrstom bloku u fazi obrane u sustavu 4-4-2, Krovinović je povučen prema nazad u kreaciju koja nam je bila problem u prošlim utakmicama, te je s Grgićem zauzeo pozicije šestica i ta Lekina ideja se pokazala na terenu jako dobrom. Benrahou je djelovao u špici s Livajom, iako malo povučeniji, što govori da Leko ne odustaje od svoje ideje visokog pritiskanja protivnika s više igrača, želi igrati s više igrača u napadu, još uvijek traži rješenja i siguran sam da će ih naći.

Osijek je u prvom dijelu bio potpuno nadigran, praktički su ostali bez šuta na gol. Hajduk je dominirao, zatvorio sve prilaze svom golu i čekao priliku koja je stigla u 27. minuti, kada je Benrahou sjajno u primanju pasa od Livaje izbacio Cheberka, koji ga ruši za čisti penal, kojega Livaja hladno posprema. Drugi gol stiže uskoro nakon prekida, Ferro skače i spušta za Melnjaka koji je opet na pravom mjestu i poentira za 2:0.

U drugo poluvrijeme trener Osijeka Perković ulazi s tri izmjene, pokušava s Lovrićem, Fiolićem i Gržanom dignuti tempo igre, pritisnuti 'bijele', ali malo im je polazilo od ruke, jedan neugodan šut Lovrića koji Lučić brani, i to je bilo to. 

Hajduk je u nekoliko navrata mogao utakmicu riješiti i ranije, ali šanse Livaje dvaput, Mikanovića i Anella su ostale neiskorištene.

U ovom trenutku, kad se priča o Hajduku, onda su teme sustav i stoperi. Današnji sustav je bio smislen, Leko je imao ideju koju su igrači sproveli u djelo bez greške i tu svaka priča o sustavu prestaje. Stoperi? Stabilni, napokon clean sheet, Ferro je par puta zakuhao, ali bez kazne, a Vušković praktički bez greške, čime je opet pokazao svoj nevjerojatni potencijal. Iako, u par navrata, pogotovo na početku utakmice, bilo je situacija kad se Mierez spuštao po loptu, a oba stopera bi krenula nazad, umjesto da jedan ide visoko na igrača, a drugi u korekciju. To je vjerojatno posljedica nesigurnosti zbog situacije u kojoj se nalaze 'bijeli', ali tijekom utakmice, njihova igra je postajala sve bolja.

Danas je Hajduk bio bez lošeg čovjeka, od prvog do zadnjeg, ali ja ću izdvojiti njih par. Prvo, Benrahou. Taktički odradio sjajno, pokazao da može biti pojačanje, i to kakvo, ali sad od njega očekujemo da to ponavlja iz tjedna u tjedan. Drugo, Livaja. Po gradu je puno priča da je Lekin intenzitet prejak, da Marku ne odgovara. Ja trenutno vidim Livaju koji trči više nego ikad, ne otkad se vratio, nego mislim i u karijeri. Radi obranu, u napadu radi razliku, miran je i potpuno fokusiran na ono što se događa na terenu, a to je tako kad je klasni igrač spreman. Tako da, ako je Lekin intenzitet treninga posljedica ove rastrčanosti i moći Livaje, onda samo naprijed coach.

I treći, po meni najbolji danas, Krovinović. Fenomenalna utakmica, taktički savršeno. Oduševio me u 82. minuti, kada se vratio pomoći obrani, skočio u 16 metara, istrčao na centar u pritisak i nakon što je Osijek probio bok, opet se vratio u 16 i opet skočio. U trenutku kad se domaćin pokušava vratiti u igru, u momentu kad je kraj blizu i snaga pada, mogu reći samo bravo.

Jako bitna utakmica za Hajduk, trebalo je preživjeti zadnje dane, nastaviti raditi, izaći na teren u Osijeku danas i odigrati ovako hrabro i pametno. Stoga čestitam igračima i treneru, iskreno se nadam da su šokovi iza nas i da je ovo početak jednog niza pobjeda koji nam treba i koji želimo.

Vaša reakcija na temu