Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Luka Mladinić KOMENTAR UTAKMICE: Hajduk je nakon dugo vremena imao glavu i rep, izgledao kao momčad koja ima jasan plan kako doći do potrebnog rezultata!
Komentar utakmice Piše: Hrvoje Vejić

KOMENTAR UTAKMICE: Hajduk je nakon dugo vremena imao glavu i rep, izgledao kao momčad koja ima jasan plan kako doći do potrebnog rezultata!

Ovakva izvedba nam je baš trebala nakon krize, više igre, nego rezultata

Velika pobjeda Hajduka u prvoj utakmici na fenomenalnoj Opus Areni. Gledali smo jako dobru utakmicu, ali što je više bitno za nas navijače Hajduka, gledali smo puno bolju izvedbu Hajduka nego što smo navikli u zadnje vrijeme, 'Bijeli' su nakon dugo vremena imali i glavu i rep, izgledali kao momčad, te imali jasan plan kako doći do rezultata koji nam je potreban. Potpuno zaslužena pobjeda, Hajduk je izdominirao Osijeka na njegovom terenu i ovaj rezultat, a pogotovo izvedba, nam je baš trebala nakon dugo vremena krize, više igre, nego rezultata. 

Iako je bilo puno govora da će Karoglan probati sa Sigurom na lijevom boku, tu poziciju je ipak zauzeo Diallo, krilne pozicije su zauzeli Dajaku lijevo, dok je Sahiti prešao desno, sve ostalo je bilo manje više očekivano. Povratak Krovinovića, a pogotovo Livaje, donio je mir u momčad i Hajduk se od prve minute postavio kao momčad koja dominira posjedom, kvalitetom i šansama. Osijek je u prvom poluvremenu izgledao neočekivano podređeno, bio je to napokon Hajduk kojeg volimo i želimo gledati.

Osijek je u startu utakmice pokušao visoko pritisnuti, ali je već u 8. minuti bio uzdrman, Hajduk je sjajno izašao iz zadnje linije, Sahiti je proigrao Sigura, koji vuče naprijed, sjajno upošljava Livaju, čiji volej nažalost ne završava u okviru gola. Upravo je ta akcija psihološki pogodila domaće, jer su poslije toga puno stidljivije izlazili u visoki presing, svjesni da im se plan igre ruši i 'bijeli' su preuzeli sve konce igre.

Livaja je dominirao, napokon bio onaj kojeg smo čekali, onaj koji dominira i vuče, u 22. nakon duplog pasa s Pukštasom sjajno puca, Malenica još bolje brani. Još ga je bolje bilo gledati kako sprinta u obranu nakon izgubljene lopte u 32. minuti, u toj situaciji je pokazao koliko mu je stalo i koliko želi ova tri boda. 

Nakon pola sata Osijek se oporavio od šoka, pokušao opet pritisnuti visoko, ali baš kad su uspjeli uspostaviti ravnotežu, kapetan Jugović je dao čisti pas u izgradnji napada Sahitiju, koji gura Livaju u situaciju 1 na 1 s vratarom i bilo je jasno da takav poklon Marko neće propustiti. Hajduk je poveo potpuno zasluženo i nakon utakmica koje smo gledali u zadnje vrijeme, svih nas je zanimalo kako će naši izgledati u nastavku, hoće li opet biti paničnog branjenja kao na utakmicama u Koprivnici i doma protiv Rudeša, ili ćemo uspjeti ostati stabilni do kraja.

Drugi dio Zekić vidi da mu se igra raspada i ulazi s tri izmjene, što odmah mijenja ravnotežu na terenu. Osijek preuzima inicijativu, postaje opasan i u tom trenutku se čini da ćemo gledati istu priču kao u prošlim utakmicama, panično branjenje i igru koja ne priliči klubu kao što je Hajduk. 

Ali, Karoglan reagira sjajno i izmjenama vraća ravnotežu. Dajakua mijenja Moufi, Krovinović kratko prelazi na lijevo krilo, a ulaskom Odjidje i Trajkovskog, Hajduk je ponovo ravnopravan i izgleda jako dobro. Zekić ubacuje Lovrića i daje sve u napad, velika je snaga Osijeka kada može s klupe ubaciti igrače poput Caktaša i Lovrića, koji jednim potezom mogu promijeniti tijek utakmice, i to ovu pobjedu čini još bitnijom i većom jer je Hajduk uspio održati nulu u svojoj mreži, iako ne bez drame u zadnjoj minuti, kada je Lovrić pogodio gredu.

Kakav je krajnji dojam utakmice u Osijeku? Pa, sjajan. 'Bijeli' su odigrali odličnu utakmicu, izdominirali Osijeka, unatoč periodu utakmice u kojemu su patili, ali nerealno je bilo očekivati da Osijek u 90 minuta neće pokazati zube i pritisnuti. Baš u tim trenucima je trebalo pokazati karakter i naša je momčad odreagirala sjajno. 

Karoglan je odlično postavio momčad, radio izmjene kada je bilo potrebno i treba mu čestitati. U najavi utakmice je rekao da ima plan kako zaustaviti Miereza i u tom planu je potpuno uspio jer je Mierez, koji je u Poljudu nedavno ubio naše stopere, ovaj put bio potpuno nevidljiv, ugašen. 

Od naših Livaja i Sigur sjajni, ostali svi na razini koja je potrebna za uzeti tri boda iz Osijeka. Suđenje? Čulinu ne mogu vidit nacrtanog, ali mora se priznati da je odsudio dobru utakmicu

Ova pobjeda nam zlata vrijedi, nije bilo puno vremena za neke velike promjene, ali promjena u mentalitetu igrača je itekako prisutna. Ovo budi veliki optimizam za dalje i donosi mir u pripremi za Varaždin. Karoglan vjerojatno sanja neku dužu pauzu kako bi dobio malo vremena za neke bitnije promjene, ali već za četiri dana je nova utakmica. Malo je vremena čak i za odmor, ali možda je tako i bolje, do sada smo nakon pauza bili grozni.

Idemo dalje, u nove pobjede, izgledamo bolje i ako protiv Varaždina budemo izgledali još za nijansu bolje, na dobrom smo putu. Korak po korak, utakmicu po utakmicu.

Vaša reakcija na temu