Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr KOMENTAR UTAKMICE: Korektna partija Hajduka, s obzirom na okolnosti
Komentar utakmice Piše: Hrvoje Vejić

KOMENTAR UTAKMICE: Korektna partija Hajduka, s obzirom na okolnosti

'Bilo je bitno ne izgubiti pred derbi, da ne čekamo Dinamo s negativnom atmosferom'

Gorica i Hajduk odigrali su tvrdu utakmicu u situaciji kada su bodovi svakako potrebniji domaćinu koji se sa Šibenikom grčevito bori za ostanak u našem elitnom natjecanju. Hajduk u prvenstvu ima komfornu situaciju, ne može ni gore ni dolje, ali ipak, Hajduk je Hajduk, te u svakoj utakmici mora ići na pobjedu, a to je činio i danas. Objektivno, bio je i bliži pobjedi, unatoč brojnim izostancima. 

'Bijeli' su izašli u svom već klasičnom 4-2-3-1 rasporedu, Borevković je zamijenio Ferra dok se Vušković oporavlja od finala juniorske lige prvaka, Fossati je zauzeo poziciju Grgića, a mladi Sigur se ponovno našao na neprirodnoj poziciji desnog beka i opet pokazao da je izuzetno zanimljiv igrač, taktički i fizički jako dobar i sigurno u budućnosti može biti važan igrač. Ova utakmica je bila prilika i Borevkoviću i Fossatiju da pokažu da zaslužuju biti u prvih 11, pogotovo pred derbi, ali njihove izvedbe su samo donijele još pokoju boru na Lekino čelo. Razlika u ovoj utakmici od prošlih je bila u tome što su 'bijeli' u prijašnjim utakmicama u izgradnji napada dizali desnog beka visoko, a stoperi bi s Melnjakom ostajali u trojci od iza. Danas su se visoko dizala oba beka, Krovinović bi popunjavao poziciju lijevog boka, a Fossati bi se spuštao ispred stopera, te je Hajduk na taj način osigurao posjed, kojeg je tijekom cijele utakmice imao oko 65%.

Gorica je nominalno započela u 4-2-3-1, ali se branila u rasporedu 4-4-1-1, a u fazi napada bi to prelazilo u 4-1-4-1, gdje je Pršir bio taj ispred obrane koji je diktirao tempo igre domaćih i bio prvo ime svoje momčadi, Fućak je također zanimljiv igrač, jak, brz, prgav do granica podnošljivosti, ali vrlo koristan za momčad.

Unatoč nedostatku golova, utakmica je bila zanimljiva. Vidjeli smo dosta šansi, dosta brzih tranzicija, par pogođenih okvira. Pobjeda je mogla otići na obje strane. Jedino loše večeras je bilo suđenje. Ne možeš vjerovati kad gledaš snimku da čovjek gleda situaciju s pet metara udaljenosti i ne vidi ili ne želi vidjeti, i to se događa iz utakmice u utakmicu, ali bar je dobro pozicioniran, na tom mu čestitam, to što ne vidi nije toliko bitno. Sviraš penal koji svi vide da nije, ne sviraš onaj za koji svi vide da je, bolje bi bilo da je sjeo na pivo sa strane, igrači i treneri bi se sami bolje dogovorili.

Ali dobro. Korektna utakmica Hajduka, s obzirom na okolnosti, na ozljede, na sve što se događalo u klubu u proteklom tjednu. Bilo je bitno ne izgubiti pred derbi, da ne čekamo Dinamo s negativnom atmosferom. Šteta je nesmotrenog kartona Benrahoua zbog kojeg će preskočiti nedjelju, u trenutku kada je jedan od najboljih igrača i pokazuje se kao pravo pojačanje.

Gorica je arhivirana, slijedi nam utakmica koja je uvijek zanimljiva i izaziva emocije, bez obzira na stanje na tablici. Treba se odmoriti, nadamo se povratku nekih važnih igrača, a sada je pred Lekom najvažnije pitanje, koje je izuzetno važno za čitav klub. Gurnuti Vuškovića u vatru u derbiju ili ne, da jednom sjajnom utakmicom razuvjeri sve koji u njega sumnjaju, ili ga lošom još više zakucati, u trenucima kad mu baš ne ide.

Jako me zanima kakva će odluka biti.

Vaša reakcija na temu