Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KOMENTAR UTAKMICE: Livaja najbolji, a Pukštas se potvrđuje kao velika vrijednost kluba!
Komentar utakmice Piše: Hrvoje Vejić

KOMENTAR UTAKMICE: Livaja najbolji, a Pukštas se potvrđuje kao velika vrijednost kluba!

Na kraju je bilo čak i malo panike, ali definitivno zaslužena pobjeda Hajduka

Nakon vrlo zanimljive utakmice na Šubićevcu, na kojoj smo vidjeli pet pogodaka i dobru igru oba suparnika u okviru vlastitih mogućnosti, Hajduk nosi tri važna boda kući, iako smo opet na kraju zakomplicirali situaciju. U 60. minuti činilo se da će 'bijeli' protutnjati Šibenikom, ali su se domaćini vratili s dva sjajna gola, tako da je na kraju bilo čak i malo panike u branjenju pobjede, ali definitivno zaslužena pobjeda Hajduka. 

Najveće pitanje u najavi utakmice bilo je hoće li Livaja moći nastupiti, zbog poznatih tegoba nakon ozljede na utakmici Hrvatske i Walesa, ali, kako je Leko i najavio, Marko je stisnuo zube i vodio 'bijele' u današnjem meču. I to na spektakularan način. Iako se vidjelo da se muči, da je u bolovima, bio je daleko najbolji na terenu s golom i dvije asistencije kojima je riješio utakmicu.

Hajduk je počeo u sustavu 4-2-3-1, koji je u fazi izgradnje napada prelazio u 4-1-4-1 , gdje bi Fossati ostajao na poziciji defenzivnog veznog, a Krovinović bi se dizao visoko. Jedina iznimka je bila u situacijama kad bi se Melnjak dizao visoko na krilo, tad se Filip spuštao na ispražnjenu poziciju i radio višak. Tako je Hajduk preuzeo posjed kojeg je imao 61% u prvom poluvremenu, dominirao u udarcima i izglednim prilikama i definitivno zaslužio otići na odmor s vodstvom koje je stiglo na samom kraju prvog dijela. Livaja je ušao u 16 metara domaćina, Perić je klizećim startom pokušao očistiti, ali nije dobro uhvatio loptu, i na taj način prevario svog vratara, i savršeno asistirao Marku za 1:0.

Nakon samo 15 minuta drugog poluvremena Hajduk je imao naizgled nedostižno vodstvo, nakon dvije sjajne asistencije Livaje na Mlakara i Pukštasa, već je 3:0. 

Nakon što je prvi dio Čanadi igrao u poznatoj Špacinoj pirji, 4-3-2-1, u 60. shvaća da je vrag odnio šalu i preuzima rizik, uvodeći iskusne ofenzivce Čopa i Radonjića. Hajduk prepušta posjed domaćima, a Šibenik stavlja pritisak na desni bok 'bijelih', gdje je Arai pokušavao stvoriti višak sa Čopom koji se također izvlačio u međuprostor s te strane i domaćini već nakon par minuta smanjuju. Nakon prizemnog pasa Araija, Fossati zatvara Dolčeku dominantnu lijevu nogu, ali se ovaj okreće na desnu i fenomenalno zabija u 90. Šibenik je pokušao nastaviti na isti način, ali je Pukštas sjajno prepoznao situaciju i spuštao se pomoći obrani, odradivši posao i u fazi obrane i u fazi napada na vrlo visokom nivou. Odigrao je veliku utakmicu, i potvrđuje se kao velika vrijednost kluba iz utakmice u utakmicu. Sličnu rolu je s druge strane odlično odradio i Mlakar, iako je imao manje posla, jer je Šibenik puno manje napadao po desnom boku, ali se Slovencu na današnjoj partiji definitivno treba čestitati.

U sudačkoj nadoknadi Kvržić zabija nakon opet zakašnjelog bloka, i Hajduk uspijeva sačuvati pobjedu do kraja.

Vrlo bitna pobjeda, čini se da je Leko stabilizirao momčad i sada želimo nastavak ovog uspješnog niza. Možda je i bolje da smo primili ta dva gola i da je pobjeda ispala teža nego je izgledalo, kako bi momčad bila svjesna da ima još puno prostora za napredak i da nijedna iduća pobjeda neće biti laka.

Bravo za danas, idemo dalje u nove pobjede. Istra dolazi vrlo brzo, treba se odmoriti i riješiti ozljeda, ostati maksimalno fokusirani i nastaviti pozitivan niz.

Vaša reakcija na temu