Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr KOMENTAR UTAKMICE: Majstore poput Livaje je gušt gledat, svaki potez Odjidje je kao iz knjige, a brine loša forma Krovinovića i Mlakara
Komentar utakmice Piše: Hrvoje Vejić

KOMENTAR UTAKMICE: Majstore poput Livaje je gušt gledat, svaki potez Odjidje je kao iz knjige, a brine loša forma Krovinovića i Mlakara

Izmjene su donijele veliki napredak

Ovo je Hajduk, ili, ovo je Hajduk kakav bismo trebali gledati na domaćim utakmicama protiv ekipa poput Slaven Belupa. Bez ikakvog podcjenjivanja prema gostima iz Koprivnice, koji su zaista dali sve od sebe večeras, ali bili su objektivno značajno lošiji suparnik. 

Leko je večeras, očekivano, izveo pomalo izmiješani sastav. Ipak su Grci pred vratima. Ostavio je okosnicu Lučić, Šarlija, Krovinović, Livaja, Sigura je vratio na desni bok, Kalika postavio na njegovu poziciju veznog i Ferra odmorio gurajući u vatru novaka Dialla na poziciju lijevog stopera. Iako je potonji nominalno doveden kao popuna na poziciji lijevog bočnog, pokazao je da ga se može kvalitetno iskoristiti i na stoperu, što je svakako plus.

I, kako je to izgledalo? Pa, dobro, 'bijeli' su dominirali, mada se jako brzo vidjelo da ovo neće biti dobar dan za Krovinovića i Kalika, jer su vrlo malo uspijevali povezati, ali unatoč tome je Hajduk dominirao u svemu, posjedu, šansama, agresivnosti, u svim segmentima nogometne igre. Gosti su pokušavali nešto dugim loptama na Ortiza, koji je u nama mrskom broju 99, koji nas podsjeća na jednog drugog asa, dosta zanimljivo izgledao, onako ogroman, čvrst u duelu, ali su Šarlija i Diallo bili jako pametni i vrlo dobro jedan drugom radili korekcije u situacijama kada bi napadač Belupa uspio prebaciti pokoji skok. 

Šta smo vidjeli prvo poluvrijeme? Puno netočnih predaja veznjaka, poništeni gol i promašeni penal Livaje, vanserijsku suradnju Benrahoua i Melnjaka prije najstrože kazne, zicer Dolčeka, sasvim dovoljno za otići s prednosti na odmor, ali to se nije dogodilo. 

Vidjeli smo i nešto što se rijetko viđa, podršku Torcide BBB-ovcima. I to mi je ok, uvijek sam za podršku navijačima koji bezuvjetno vole i navijaju za svoj klub, ali ne onima koji odu u stranu zemlju i ubiju 29-godišnjeg momka, bez obzira koje boje ti navijači nosili.

U drugo poluvrijeme Leko kreće s izmjenama. Krovinović, Kalik i Mlakar izlaze, Odjidja, Moufi i Sahiti ulaze u igru. Sigur zauzima poziciju Krovinovića i odigrava poluvrijeme za 10, bez greške. Sve su izmjene danas donijele veliki napredak i igra u drugom poluvremenu je bila za poželjeti gledati svakog vikenda. Posebno je fascinantno bilo koliko kratko je trebalo 'bijelima' da vrate loptu u posjed nakon gubitka, i to visoko na polovici protivnika, tj. koliko je dobra bila njihova zajednička reakcija dok protivnik još nema potpunu kontrolu. Za mene je to najvažniji segment u modernom nogometu jer jednostavno momčad koja brže vraća posjed, tj. bolje reagira nakon gubitka lopte, je bolja momčad. I točka. To je rezultat rada trenera, za koji je potrebna izuzetna fizička priprema, a Lekin Hajduk zaista izgleda fizički besprijekorno. Osim Livaje koji je par puta izgledao da će se srušiti od hiperventilacije, ali to je samo dojam za one koji ga ne znaju i bilo je samo pitanje koliko će ih zabiti večeras. Takve je majstore gušt gledat. Još ih je bilo par večeras za istaknuti. Odjidja, svaki potez kao iz knjige, pasovi kroz linije, pokretač svih napada, a isto tako izgleda kao da ne trči. I ne treba. Moufi, po ulasku ubio, pogotovo u fazi obrane, gdje je par puta na njega išao Hoxha, koji je zajeban igrač kada ostane na široko jedan na jedan. Moufi ga je pojeo. Bravo. I, naravno, Sigur. Ma svaka čast dečko, gdje god ga staviš on je top. 

Uglavnom, sjajna uvertira za Grčku, jednosmjerna ulica danas i demonstracija moći protiv momčadi koja sigurno nije za bacit. Ok, brine loša forma nekih igrača, u prvom redu Krovinovića, pa i Mlakara, ali danas se pokazalo da imamo širinu.

S optimizmom gledam na četvrtak, ajmo se potući, na terenu naravno, oni koji idu doslovno zbog toga nek ostanu doma i ajmo donijeti tu pobjedu u Split.

Mislim da smo spremni.

Vaša reakcija na temu