Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KOMENTAR UTAKMICE: Sve nam ide na ruku, a Karoglan je jednim potezom potvrdio koliko je pametan trener
Komentar utakmice Piše: Hrvoje Vejić

KOMENTAR UTAKMICE: Sve nam ide na ruku, a Karoglan je jednim potezom potvrdio koliko je pametan trener

Ovakva prilika ne vjerujem da će se ponoviti. Ako je propustite, žalit ćete cijeli život i mi s vama

Hajduk je nastavio s pozitivnim rezultatima, a ovaj danas je bio popraćen i igrom koja je bila dosta bolja od većine utakmica ove sezone. 

Ali ovaj osvrt ćemo početi onim što nadilazi sport, Mario Kovačević, trener Varaždinaca, je rijetko omiljen lik u HNL-u. Pratim ligu dugo i detaljno, nigdje nisam našao nijedan ružni komentar ili izjavu koja govori loše o ovom čovjeku. Nažalost, svi smo saznali da ga je napala teška bolest i mogu samo reći - Treneru, neka Vam ova pozitivna energija koju Vam zasluženo daje cijela sportska javnost, da snagu da pobijedite u ovoj najvažnijoj životnoj utakmici i vratite nam se još jači. 

Očekivajući postavu Hajduka danas, bila mi je u glavi samo jedna dvojba, Dajaku ili Benrahou, vjerojatno i Karoglanu. On se odlučio za Bena i pogodio samo tako. Marokanac je bio sjajan, svojim asistencijama riješio utakmicu, ali i bez toga, u samoj igri, sigurno opravdao povjerenje trenera, a i svih nas koji pratimo Hajduk. 

'Bijeli' su u utakmicu ušli u rasporedu 4-2-3-1, Žaper i Krovinović su bili dvije šestice, Diallo se dizao visoko, ulazio u sredinu, praznio prostore, kratko rečeno, glumio Melnjaka i unatoč tome što sigurno nema Melnjakovu lucidnost u napadu, teško da je itko osim Livaje u momčadi trenutno ima, uložio je veliki trud, radio najbolje što može i sigurno zaslužio palac gore. 

Utakmica je definitivno mogla otići u drugi smjer u desetoj minuti, kada je Šego pucao glavom direktno u Lučića. Bio je to zicer za goste, imali smo puno sreće.

Nakon dvadesetak minuta nadmudrivanja i opreza, šanse Livaje glavom, baš kad smo mislili da će 'bijeli' opet na poluvrijeme otići s nulom, zabijamo. Tko? A tko će nego Puki. Zadnje dvije utakmice je gađao stative, ali znali smo da će njegovi golovi doći i na asistenciju Benrahoua ulazi na prvu stativu i poentira. Olakšanje u našoj momčadi doslovno možeš vidjeti na licima igrača.

Pukštas je sjajan, puno smo o njemu i njegovim kvalitetama pisali, on je jednostavno za razinu HNL-a nezaustavljiv i najveća je Lekina nesreća što ga predugo nije imao u kadru. Nažalost, nisam siguran da ćemo ga gledati u Hajduku još dugo, ali o tom potom, uživajmo u njegovim igrama dok možemo. Drugi gol ista priča, Benrahou izvodi korner, naravno, Pukštas je prvi na lopti, kao i obično, Zelenika ovaj put sjajno brani, ali nakon par odbijanaca, Šarlija ipak uspijeva gurnuti loptu u gol. Do poluvremena gosti su bili kao boksač u nokdaunu, redale su se šanse jedna za drugom, vidjelo se da su se naši igrači opustili i počeli uživati u igri. U tom periodu smo trebali riješiti utakmicu trećim golom.

U drugo poluvrijeme Hajduk ulazi izmjenom, Žaper izlazi, Moufi ulazi, Sigur prelazi na zadnjeg veznog, što je logično, ali ono što je zanimljivo, Pukštas se spušta na drugu šesticu, a Krovinović se diže više u napad i pitam se zašto. Zašto micati Pukija iz zone u kojoj je najopasniji i dizati Krovija gore. Odgovor mi se nekako nameće sam od sebe, Karoglan je pametan. Varaždin je praktički riješen, ono što treba dobiti u ovoj utakmici je podići igrače koji i nisu u najboljoj formi, poput Krovinovića, a dizanjem njega i spuštanjem Pukštasa ne možeš izgubiti, možeš samo dobiti ako se dogodi neki gol. I dogodio se, iako je Varaždin preuzeo posjed i nije to izgledalo bajno u drugom dijelu, Krovinović zabija za 3:0, zaključuje utakmicu nakon sjajnog okretanja strane Livaje i povratne Sahitija.

Karoglan daje minute i Elezu koji se vraća nakon ozljede i sigurno će biti potreban u daljnjem tijeku prvenstva, što je još jedna dobra odluka. Do kraja zabijamo sami sebi, Uremović uklizava i nesretno skreće centaršut u svoju mrežu. Što reći o igraču koji zabije sam sebi? Za mene najbolji danas. Šarliju svi hvalimo, ali ispod radara prolazi još jedan sjajan stoper. Za današnju utakmicu mogu reći samo bravo Filipe, pravovremen, čvrst, siguran na lopti, jednostavno odličan. Uremović je sjajan igrač i sretni smo da ga imamo. Hajduk ima beton obranu i to nam treba ulijevati optimizam za dalje.

Moram spomenuti i majstoriju Livaje u 85. minuti, to što je izveo je nevjerojatno i prava je šteta što nije završilo u golu, ali Zelenika je također danas bio na visokoj razini.

Rezime, lijepo popodne na Poljudu, utakmica u kojoj smo mogli guštat. Dok ovo završavam, dolazi i info o neriješenom rezultatu Rijeke i Dinama. Sve nam ide na ruku. Napisao sam već da je ovo ta sezona i raspali smo se tri dana poslije. Zato neću više.

Momci, šutite, radite i pobjeđujte. Ovakva prilika ne vjerujem da će se ponoviti. Ako je propustite, žalit ćete cijeli život i mi s vama.

Vaša reakcija na temu