Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KOMENTAR UTAKMICE: Nakon što je Čulina svirao smiješan penal Simiću, bilo mi je teško nastaviti gledati, ovo što rade naši suci tjera ljude od HNL-a!
Komentar utakmice Piše: Hrvoje Vejić

KOMENTAR UTAKMICE: Nakon što je Čulina svirao smiješan penal Simiću, bilo mi je teško nastaviti gledati, ovo što rade naši suci tjera ljude od HNL-a!

'Vidjeli smo šampionskog Hajduka, ali nažalost prekratko'

Cirkus u Koprivnici... Što uopće reći poslije utakmice izmeđe Belupa i Hajduka, očito se nogomet igra zbog sudaca. Ne znam što bih napisao kao navijač i najveći kritičar Hajduka, ali pokušat ću.

Hajduk je počeo u standardnoj taktičkoj postavci, s klasičnih 4-2-3-1. Iznenađenje je bilo što je Pukštas dobio priliku prije Atanasova i Fossatija, čime je trener Karoglan nagradio igru mladog talenta u kup utakmici. Isto tako, na lijevom boku, opet je počeo Čolina, što je dobar znak da Biuk treba na treningu zapeti puno više kako bi se vratio u prvu postavu.

U prvom poluvremenu smo gledali šampionski Hajduk. 'Bijeli' su pritiskali u visokom presingu, kontrolirali igru, a zadnja linija je zahvaljujući kvalitetnoj igri veznih igrača bila u zoni komfora i jednostavnim rješenjima osiguravala kontinuirani napad, tako da smo u prvom dijelu gledali odličnog Hajduka, koji je gospodario terenom i imao čitavu igru pod kontrolom. U tim situacijama, kako su 'bijeli' uspijevali pritiskati obranu Belupa, tako je Krovinović bio isturen u veznoj liniji i svojim dobrim djelovanjem u fazi obrane radio nered u obrani Belupa, što je u 12. minuti rezultiralo oduzetom loptom i majstorskim golom za 1:0. Upravo to je ono što želimo gledati od Hajduka. Mladi Pukštas je odlično odrađivao fazu presinga na obranu Belupa i potpuno opravdao povjerenje trenera Karoglana, te je upravo Pukštas počeo i završio akciju za 2:0.

U tom trenutku činilo se da je samo pitanje s koliko golova razlike će Hajduk pobijediti ovu utakmicu. Belupo je igrao agresivno na rubu incidenta, a najbolji pokazatelj je bila 36. minuta, kad je Vinko Soldo divljački startao na Marka Livaju, što je izazvalo nervozu, tako da smo pred kraj poluvremena vidjeli prekid, gdje je pomoćni sudac navodno pogođen nečim, te je utakmica izgubila svoj ritam. 

Na poluvremenu Zekić radi tri izmjene, ulaze Krstanović, Kvržić i Crnac, što donosi potpuno drugu priču. Slaven smanjuje, Kvržić probija po desnom boku, Melnjak kasni, slijedi centaršut na Hoxhu i utakmica ide u neizvjesnost. Hajduk gubi konce igre i pitanje pobjednika postaje sasvim otvoreno.

Poslije incidenata s tribina, sudac je odlučio preuzeti glavnu ulogu na današnjoj utakmici. Nakon što je Simić odnio čistu loptu u duelu s Crncem, sudac Čulina svira smiješan penal, nakon kojeg mi je teško nastaviti gledati utakmicu jer ovo što rade naši suci je to što tjera ljude od gledanja HNL-a, bez obzira o kojem se klubu radi. Svi smo za pošteniju ligu, ali pitam se kome ovakvo suđenje ide na ruku.

Poslije ovog gola, dogodio se i smiješan drugi žuti Sahitiju, što je uokvirilo sliku o današnjoj utakmici u kojoj su suci ukrali show. Hajduk je, iako s igračem manje, pokušao doći do pobjede, što je pohvalno, ali danas uz ovakve suce, jednostavno se nije moglo više. Na kraju, vidjeli smo šampionskog Hajduka, ali nažalost prekratko. Sad nas čekaju druge teme, ostaje li Mislav ili ne, a ja mu čestitam na svemu što je napravio do sada.

Vaša reakcija na temu