Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hajduk.hr KOMENTAR UTAKMICE: Ne možemo biti zadovoljni igrom, nemamo ideju, vezna linija nam je spora
Komentar utakmice Piše: Luka Vučko

KOMENTAR UTAKMICE: Ne možemo biti zadovoljni igrom, nemamo ideju, vezna linija nam je spora

Čeka nas puno posla, počevši od četvrtka, gdje se nadam da ćemo odigrati puno bolje i ostvariti zadani cilj

Analizu ove utakmice bih započeo pričom koja je dobro potresla naš hajdučki svijet, a to je suspenzija Ivana Perišića zbog kršenja discipline. Ivan je za mene jedan od naših najvećih nogometaša u povijesti, vjerojatno najbitniji igrač u našim reprezentativnim uspjesima u zadnjih šest godina, i svima je dobro poznato da se radi o igraču koji ima enormnu radnu etiku i profesionalnost. Svima nama je jasno da je Ivan nakon tako teške ozljede u traženju povratka u pravu formu, da u Hajduku nije pokazao gotovo ništa u odnosu na svoj kvalitet. Trener je nakon utakmice dao izjavu da Ivan želi otići iz kluba, ja želim čuti i Ivanovu stranu priče kako bih mogao formirati konačno mišljenje, u svakom slučaju nadam se da će se ta situacija riješiti što prije na dobrobit svih aktera. 

Što se tiče same utakmice, Hajduk je imao dvije promjene u sastavu, Šarlija se vratio na svoje mjesto lijevog stopera umjesto Prpića, te je Rakitić zauzeo mjesto zadnjeg veznoga u paru s Krovinovićem. Pukstaš se pomaknuo na desetku, a Kalik na poziciju lijevog krila umjesto Sahitija

Lokomotiva dosta oslabljena u odnosu na prošlu sezonu i stvarno treneru Čabraji skidam kapu jer svake godine faktički ima novu momčad, te uvijek uspijevaju igrati dobar nogomet, dosta agresivan i fizički nastrojen. 

Prvo poluvrijeme smo bili inferiorni u odnosu na Lokomotivu, u 10. minuti su imali već peti korner, što govori koliko smo teško izlazili iz zadnje linije zbog njihovog visokog pritiska. Njihova ideja je bila da nam zatvore centralu, išli su na čovjeka s dvije osmice na naše dvije šestice, a mi smo jedini izlaz iz toga imali kroz pas Lučića na drugu liniju ili na treću liniju na Livaju, ali i tu smo imali problema na drugoj lopti zbog jako agresivnih i brzih domaćih igrača. 

Jedan igrač me se posebno dojmio, to je lijevi krilni prvotimac Lokomotive Goričan, koji je jako motoričan, brz, okomit igrač i stvarao nam je velike probleme. Pitam se je li moguće jednog takvog igrača dovesti kod nas, jer je puno bolji igrač od Kalika koji nam je ovu utakmicu pokrivao istu poziciju. 

Domaćini su imali nekoliko opasnih situacija koje je spašavao Lučić, stvarali su nam probleme na bokovima s podizanjem bekova visoko, dok smo mi imali samo jednu opasnu šansu, kod šuta Pukštasa na odbijancu je bio Moufi, ali Šubarić je dobro zatvorio prvu stativu. 

U drugom poluvremenu Lokomotiva je malo popustila u visokom pritisku, dok je Hajduk ulaskom Sahitija i Trajkovskog postao dosta opasniji, imali smo dvije velike šanse preko Livaje i Moufija kod kojih je odlično reagirao vratar Šubarić. 

U 81. minuti zabijamo gol, standardni model i recept kod Gattusa, Lučić duga na Livaju, Pukštas dobro postavljen na drugu loptu spaja Livaju koji dobro napada prostor i na drugoj stativi vidi Trajkovskog koji rutinski zabija gol. 

Nakon toga uvođenjem Prpića umjesto Livaje prelazimo u 5-4-1 i zatvaramo utakmicu, ali na kraju iz jedne greške u komunikaciji između Durdova i Sigura Čop lukavo daje povratnu na penal za Baždarića, kojega Sigur po meni bespotrebno ruši za penal kojeg Čop rutinirano zabija. 

Kod Hajduka prvo ime zasigurno vratar Lučić, stoperi, pogotovo Šarlija, na rubu crvenog kartona, Melnjak dosta rezerviran, Moufi s dosta truda, ali limitiran kvalitetom u fazi napada, u veznoj liniji Rakitić u prvom poluvremenu dosta dobro zatvoren, padom ritma Lokosa u presingu i on je došao do zraka i podijelio nekoliko sebi svojstvenih dubinskih lopti, Krovinović nažalost teško može parirati protiv ekipa koje igraju visoki presing, Pukstaš prvo poluvrijeme nevidljiv, drugo odličan (predasistencija za gol, vrhunski pas za šansu Moufija), Kalika na krilu ne treba posebno komentirati. Livaja u prvom dijelu rezerviran, često u zaleđu, ali u drugom kreirao nekoliko opasnih situacija i asistirao za gol. Kod Bambe puno truda, ali fali konkretnosti. Već sam pohvalio ulazak Trajkovskog i Sahitija koji su donijeli pomak u igri i energiji na terenu. 

Generalno ne možemo biti zadovoljni kako igramo, pogotovo u fazi napada, nemamo ideju, vezna linija nam je spora, fali nam brzih, motoričnih igrača i zasigurno nas čeka puno posla, počevši od četvrtka, gdje se nadam da ćemo odigrati puno bolje i ostvariti zadani cilj. Želim Hajduku puno sreće u jako velikoj utakmici koja je ispred nas. 

Vaša reakcija na temu