Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KOMENTAR UTAKMICE: Ovaj Hajduk ima i glavu i rep. I mi to možemo!
Komentar utakmice Piše: Hrvoje Vejić

KOMENTAR UTAKMICE: Ovaj Hajduk ima i glavu i rep. I mi to možemo!

Mlakar nije golgeter, pravi napadač ono mora zabiti, a Sigur je svoju rolu odradio jako dobro

Hajduk i PAOK su odigrali dobru utakmicu, za gledatelje ne posebno atraktivnu, ali gledano s taktičke strane dosta zanimljivu. Na kraju možemo biti nezadovoljni nulom jer su 'bijeli' imali par dobrih prilika, uzdrmali vratnicu dvaput, dok gosti, osim posjeda, tijekom utakmice nisu napravili nikakav problem našoj obrani.

Leko se u nedostatku Pukštasa odlučio da poziciju veznog igrača zajedno s Krovinovićem zauzme Sigur, koji je svoju rolu odradio jako dobro. U izgradnji napada jasan je bio plan igre, bekovi bi se dizali visoko, pogotovo Moufi, čije je ispražnjeno mjesto popunjavao Sigur, postavljajući se kao desni bek i činio često trojku sa Šarlijom i Ferrom

U prvom dijelu Hajduk se pokušao nametnuti, izaći visoko i postaviti se kao domaćin, kako bi Hajduk i trebao igrati. Gosti su došli po nulu, uzimali posjed, ali dojam je da su stigli ne izgubiti, što su na kraju i uspjeli.

Hajduk može žaliti za šansama, pogotovo Mlakara, koji je opet pokazao da je u fazi obrane izuzetno zahvalan i koristan, ali da nije golgeter, jer one dvije šanse pravi napadač jednostavno mora pretvoriti u pogodak. U ovakvim utakmicama, u kojima se igra na rezultat, takvih šansi nema puno. I sigurno možemo žaliti što je slovenski napadač propustio donijeti nam rezultatsku prednost kojoj smo se nadali. Šteta, Livajina asistencija u prvom dijelu je bila baš genijalna, ali nesnalaženje Slovenca u završnici, plus peh s dvije stative i gosti su sačuvali praznu mrežu.

Jedan gol u ovakvoj utakmici znači ogromnu prednost i ove stvorene šanse smo jednostavno morali iskoristiti. Sigur je i na zadnjem veznom pokazao da je igrač, budućnost kluba, i veliko bogatstvo koje će u dogledno vrijeme sigurno Hajduku donijeti korist, razultatski ili financijski. Pukštas je definitivno nedostajao, jer je igrač koji čini razliku, savršenog tajminga u skoku i pozicioniranja u fazi napada.

O punom stadionu ne treba trošiti riječi, Hajduk je klub svojih navijača koji će napuniti stadion i protiv Belupa za par dana. Grci nisu podlegli atmosferi, odigrali su muški na nulu i favoriti su u uzvratu. Puno se govorilo da su i jedni i drugi navikli na vruću atmosferu, ali današnji Hajduk i nije navikao na vruću atmosferu u gostima jer je Hajduk posvuda u Hrvatskoj praktički domaćin. Ono što nas čeka je nešto sasvim drugo, fanatični Grci, mentaliteta sličnog našem i morat ćemo biti u prvom redu hrabri, čekati svoju šansu protiv domaćina koji će jurišati nošeni svojim tifosima.

Imamo veliku šansu napokon napraviti pravi rezultat u Europi, protivnik je nezgodan, poslije prve utakmice su favoriti, ali ovaj Hajduk ima i glavu i rep, i mi to možemo.

Vaša reakcija na temu