Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka KOMENTAR UTAKMICE: Tri boda za nastavak pobjedničkog niza i mir u kući za nadogradnju igre koja je potrebna u svim segmentima
Komentar utakmice Piše: Hrvoje Vejić

KOMENTAR UTAKMICE: Tri boda za nastavak pobjedničkog niza i mir u kući za nadogradnju igre koja je potrebna u svim segmentima

Vušković i Pukštas su klase, kakvo je to bogatstvo kluba...

Rovovska bitka večeras na Poljudu, kakvu sam iskreno i očekivao. Ono što je najbitnije od današnje utakmice su tri boda na kontu, nastavak pobjedničkog niza i mir u kući za nadogradnju igre koja je potrebna u svim segmentima, posebno u stvaranju mehanizama koji će olakšati ugrožavanje protivnika koji je došao u čvrstom bloku, igrajući na bod. 

Hajduk je izveo očekivani sastav, ponovo sa četvroricom nazad, Krovinovićem i Grgićem na šesticama, Mlakarom lijevo, Pukštasom desno i Benrahouom centralno, te Livajom kao najisturenijim u špici. Bijeli su imali posjed, ali sve to je bilo jalovo, bez velike ideje u kreaciji, tako da smo na poluvrijeme otišli bez udaraca u okvir, a prvi udarac uopće na gol gostiju, uputio je Krovinović u 31. minuti, što samo po sebi dovoljno govori.

Zekić je lisac, znao je što ga čeka, parkirao je autobus, s petoricom nazad, u duplom bloku, čekajući neku kontru koju nije dočekao, ali nitko ga ne može kriviti za taj izbor jer bi vjerojatno s nekom drugom taktičkom postavkom kojom bi težio nadigravanju, kući otišao s puno više golova u svojoj mreži, s obzirom na kvalitetu koju posjeduje.

Drugo poluvrijeme nam je ipak donijelo malo više uzbuđenja. U prvih pet minuta dvije dobre šanse bijelih, prvo na centaršut Ferra i skok Vuškovića Pukštas zamalo kasni, a samo dvije minute kasnije Livaja puca pored gola. Nakon toga opet uspavanka, Belupo u tvrdih 5-4-1, Hajduk u pritisku, ali bez pravih šansi.

Zadnjih 20 minuta napokon nakon dugo vremena vidimo na terenu Nikolu Kalinića, Livaja ide lijevo na mjesto Mlakara, a Nikola na centarfora. Već nakon dvije minute Livaja centrira, obrana Belupa izbija na dvadesetak metara, gdje se nalazi Mikanović, koji fenomenalno zabija iz drop kicka. I to je to. Do kraja gosti bezopasni, a 'bijeli' mirno čuvaju prednost, svjesni kakav potres bi neki slučajan gol opet mogao izazvati. Pošto je Mlakar opet pružio blijedu partiju, a Livaja izgleda fizički besprijekorno, i bez dvojbe može odgovoriti na zahtjeve pozicije krilnog napadača u oba smjera, nije li vrijeme da vidimo Nikolu i Marka od početka na terenu. 

Za kraj, samo napomena, Vušković i Pukštas su klase, kakvo je to bogatstvo kluba. Pukštas je robot, sjajan u svemu, pogotovo, iznenađujuće u skoku, iako nije visok, dobiva duele u zraku. Sjetim se odmah Nike Kovača, koji je zabio puno više golova na prekid od dosta višeg brata Roberta, jer skok ne dobiva visina, nego pozicija.

A Vuška, spor je, trom je, bla, bla. Ima 16 godina i dominira u Hajduka.

Točka.

Vaša reakcija na temu