Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Antonio Ćatipović KOMENTAR UTAKMICE: Tužan je ovo trenutak kad nas dobije nikakav Dinamo
Komentar utakmice Piše: Hrvoje Vejić

KOMENTAR UTAKMICE: Tužan je ovo trenutak kad nas dobije nikakav Dinamo

Šteta je jer nam se naslov prvaka nudio, ali sad kad je teško moramo bit jaki

Evo, završili smo još jedno prvenstvo, nismo uspjeli, ali ajmo odigrati do kraja pošteno, pa ćemo raditi završne račune, tko je što radio, a tko nije. Netko kaže čuda se događaju, Ivana Banfić i Merlin kažu čuda ne postoje, realno je da bi bilo čudo svih čuda da se Hajduk vrati u borbu za prvaka. Karoglan je najavljivao puno toga, hrabri Hajduk, igru u kojoj samo pobjeda igra, ali, sve je bilo kao i zadnjih mjeseci, sporo, jalovo, tromo, dosadno. Kratki opis Hajdukove igre u zadnje vrijeme. Šuplja priča, hrabrenje samog sebe i pumpanje optimizma navijača bez pokrića. Što se tiče postave, Diallo opet ispred Hrgovića, katastrofalna odluka. Mali je više pokazao u osam minuta nego Diallo u cijelom poluvremenu, u cijeloj polusezoni. Ne razumijem. Dalje, nema Dajakua, koji je zaslužio, nema Brekala, koji je klasa za HNL i doveden je za ovakve utakmice, ne za Rudeš. Što se, dovraga, događa u svlačionici Hajduka? Ovako loše ne možeš izgledati ako je sve ok. Uglavnom, mišljenja sam da je u svlačionici nered, koji se odražava na terenu, a za sve je uvijek kriv trener, isto kao što je i zaslužan kad je dobro.

Cijeli dan smo čekali sudar dva titana, dva velikana, a na kraju smo vidjeli trećeligaški nogomet u vrhunskoj atmosferi. Ništa tu nije bilo, ni taktičke borbe dvaju trenera, niti fizičke borbe igrača, kakva je svojstvena jednom derbiju. Gledaš i čekaš da se nešto dogodi. I dogodilo se, Petković je pokazao klasu u jednoj akciji pred kraj prvog poluvremena, izvrsno se okrenuo na 16 metara i još bolje poentirao, na kraju se pokazalo za pobjedu. Bio je ovo i ogled dva najbolja igrača u ligi, Petkovića i Livaje, nažalost, koliko god smo željeli da Marko dobije u ovom ogledu, nije se dogodilo. Petković je sinoć bio bolji i odlučio derbi jednim bljeskom. 

Sad mogu pisati da je Dinamo u prvom dijelu izašao visoko, ali da je Hajduk uspijevao izaći, i to je u par navrata davalo optimizam, Hajduk je imao i posjed, ali to je sve bilo ništa, nije to igra koju smo čekali u utakmici koju moraš dobit. 

Derbi je utakmica u kojoj je taktika najmanje bitna. Izađi i bori se... Na svom dijelu terena protiv svog protivnika izdominiraj. I to ako svaki od vas 11 napravi, bit će dobro. Igrao sam prvo protiv Hajduka, a nakon toga za Hajduka, koji nakon prvog sučevog zvižduka krene, baci se na glavu i juriša, i znali smo da će to ostaviti protivniku prostor za kontre, ali mi smo Hajduk, mi moramo tako. Danas je od toga ostalo ništa. Vratite Hajduk na tvorničke postavke, ovo nije to, jebemu.

Moram se dotaknuti suca, prvi put su sudili stranci. I održali lekciju Pajačima, Bebecima, Pejinima i ostalima, tako se to radi. Jedna greška, nenamjerna, kriterij isti od prve do zadnje minute, divota kad se u 80. minuti zapitaš di je sudac. Onda se sjetimo naših likova i skužimo da osim 2-3 suca imamo amatere koji sude najveći rang.

Nažalost, ne možemo se vaditi na suca, događa se da nas oštete, ali moramo, napokon, krenuti od sebe. Nije dobro. Imamo srijedu, ako ispadnemo iz kupa, a realno je, jer smo u banani, Udruga koja vlada Hajdukom, zapravo Nadzorni odbor, mora poduzeti korake, ili mijenjati sve, ili ostaviti ove ljude da vode klub, ali ne možemo čekati s tim odlukama, jer će se i iduće godine igrati nogomet, unatoč tome što je ova uprava rekla da igra 'all in'.

Tužan je ovo trenutak za navijače Hajduka, ja sam neizmjerno tužan, kad nas nikakav Dinamo dobije u Poljudu bez ikakve borbe. Puno to govori o nama. 

Hajduk je borba, ponos i prkos. To smo izgubili u hodu. Trebaju nam ljudi koji će nam to vratiti. Izgubiti derbi u Splitu? Prvo sam napisao ne može se dogoditi, jer mi se nije dogodilo u mojih sedam godina da izgubim od Dinama u Splitu. Može se dogoditi, nogomet je takav, ali ne može se dogoditi ovako, da protivnik, u ovom slučaju Dinamo, ne osjeti tvoj dah na vratu, tvoju želju da ga pobijediš. Ali vidimo da se događa.

Uskrs je, šaljemo dobru vibru, pozitivni smo, nije ovo prvi put da nas je Hajduk bacio u depru. Nećemo ga prestat volit nikad. Šteta je jer nam se naslov prvaka nudio, ali sad kad je teško moramo bit jaki. I mi kao navijači i igrači, a pogotovo uprava koja mora donositi jako važne odluke za budućnost našeg kluba.

Jebi ga, nije ova godina, bit će iduća, ajmo probat uzet bar kup, koji nas više ne veseli toliko, jer su apetiti porasli, ali neka ga kod nas.

Želim vama i vašim obiteljima sretan Uskrs, puno zdravlja i sreće.

Vaša reakcija na temu