Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KORONA IH KOŠTALA: Austrijski klub kažnjen oduzimanjem šest bodova

KORONA IH KOŠTALA: Austrijski klub kažnjen oduzimanjem šest bodova

Trenirali su kada to nije bilo dozvoljeno

Austrijski LASK korona pauzu je dočekao na vodećem mjestu. Na vrhu austrijske Bundeslige imali su šest bodova više od Salzburga (54-48). No, za vrijeme koronavirusa malo su se previše zaigrali i u trenucima kada to nije bilo dozvoljeno održavali su kolektivne treninge. 

Vrlo brzo cijeli je slučaj uzburkao nogometne strasti u Austriji, a jučer je stigla i kazna: LASK-u se oduzima šest bodova, a uz to će morati platiti 75 000 eura kazne. Klub iz Linza ima pravo žalbe u roku od 14 dana, no teško je za očekivati da će dobiti pomilovanje s obzirom da je opcija bila i oduzimanje čak 12 bodova. 

Nakon 22 kola bodovi su prepolovljeni, te je uoči starta Lige za prvaka LASK trebao imati tri boda više od Salzburga (27-24), no nakon ove kazne situacija je promijenjena.

Salzburg ima tri boda više od LASK-a, a do kraja je ostalo za odigrati još deset kola u Ligi za prvaka. Blizu je i Rapid koji je na trećem mjestu s četiri boda manje od Salzburga. 

Austrijska liga nastavlja se 2. lipnja. 

Vaša reakcija na temu