Foto: Ivica Čavka KOŠARKAŠKI KUP Anzulović: I meni je čast igrati za trofej koji nosi ime Krešimira Ćosića

KOŠARKAŠKI KUP Anzulović: I meni je čast igrati za trofej koji nosi ime Krešimira Ćosića

Dobra je stvar da se nakon 16 godina kup opet održava u Splitu - rekao je Stojko Vranković

Od srijede do subote Split je domaćin završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića. Turnir osmorice najboljih vraća se u Split nakon 16 godina.

 - Dobra je stvar da se nakon 16 godina kup opet održava u Splitu, u domu kluba koji je dosta toga lijepog dao hrvatskoj i europskoj košarci - rekao je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković.

Najavljen je i izlazak autobiografije Krešimira Ćosića.

- Prije 35 godina je Krešo počeo pisati, no nije je završio. Prije tri godine sam uzela tekstove, a najteže je bilo posložiti tekstove koji nisu moje autorsko djelo. Nije riječ samo o košarci već i o nekim drugim životnim stvarima - rekla je tom prigodom njegova kći Ana Ćosić.

Košarkaši Splita igraju u 20.30 sati četvrtfinalni ogled s Goricom.

- I meni je čast igrati za trofej koji nosi Krešino ime. Igramo protiv Gorice koja nas je već pobijedila ove sezone. Favoriti jesmo, ali imamo dosta problema s ozljedama. Suočavamo se s dosta problema ove sezone. Morris, Kovačević, Gizdavčić, Omrčen, Marčinković, ali zadovoljan sam kako su reagirali neki mladi igrači. Zadnju utakmicu sa Primorskom sjajno je reagirao mladi Perasović, šteta što nema pravo nastupa - rekao je trener Splita Vladimir Anzulović i dodao:

- Gorica ima dobar roster, dobro je vođena. Nadam se da ćemo naše prednosti iskoristiti.

Na klupi Gorice je nekadašnji igrač Splita Josip Sesar.

- Split je favorit, međutim iznenađenja su moguća. Pripremili smo se, vidjet ćemo kako će to izgledati. Imamo šest, sedam igrača ispod 22 godine, momci dobro rade i mislim da im je plasman među osam nagrada.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41421, "");
Pregledaj komentare