Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KRALJ RINGA: Predstavljena knjiga o legendarnom Branku Cikatiću!

KRALJ RINGA: Predstavljena knjiga o legendarnom Branku Cikatiću!

'Ova knjiga će pokazati kolika je bila njegova veličina'

Nešto manje od godinu dana od njegove smrti predstavljena je knjiga Branka Cikatića. Obitelj legendarnog hrvatskog borca na Gripama je danas predstavila knjigu 'Kralj ringa' (King of the ring). Knjiga ima 170 stranica i donosi mnogo zanimljivosti vezanih uz tajlandski boks.

- Htjela bi se zahvaliti županiji na čelu sa županom Blaženkom Bobanom za pomoć u sufinanciranju knjige, gradu Solinu, te gospodinu Omaziću iz Grada Splita. Knjiga je napravljena kao priručnik. Može se puno toga naučiti o tajlandskom boksu - rekla je Cikatićeva supruga Ivana, a važnu ulogu u cijeloj priči imali su i kćer Lucija te sin Bruno.

- Bilo je teško. Trebala sam skupiti novac za pomoć njegovom liječenju. Brinula sam se za njega - rekla je Lucija, dok Bruno želi ići stopama svog oca.

- Uvijek ću se sjećati svog oca kao jakog čovjeka. Nije mi dopustio da idem na boks, ali kada sam rekao da se želim tim baviti bio mi je potpora. 

Pročelnik Splitsko-dalmatinske županije za prosvjetu, kulturu i sport Tomislav Đonlić poznavao je 'hrvatskog tigra'.

- Ime Branka Cikatića će ostati nezaobilazno u borilačkom svijetu. Poznavao sam ga osobno. Kao mladi student u Zagrebu sam trenirao u Tigar Cikatiću. Vidio sam koliki je njegov ugled u svijetu. Ova knjiga će pokazati kolika je bila njegova veličina. Branko je uvijek bio ponosni Solinjanin, Splićanin, Dalmatinac i Hrvat koji je pronio hrvatsko ime u svijetu.

Pročelnik službe za društvene djelatnosti grada Splita Mate Omazić prisjetio se najvećeg Cikatićevog uspjeha.

- Ja dolazim iz atletike, a Branko je često dolazio na ASK-a. I sada se naježim kada se sjetim noći u kojoj je osvojio K1. To je bilo ratno vrijeme. Grad Split ne može zaboraviti Branka. Potrudit ćemo se da ova knjiga dođe tamo gdje treba da je čitaju mladi. 

Cikatićevu vrijednost i veličinu istaknuo je i dogradonačelnik Solina Ivica Rakušić.

- Riječ je o najvećem solinskom sportašu svih vremena. Imamo puno poznatih sportaša, ali nitko nije došao na Brankovu razinu. Nije se previše reklamirao, nije bio celebrity. Drago mi je da je knjiga završena. Siguran sam da će se Grad Solin odužiti svom velikanu. Hoće li to biti ulica ili spomenik, to ćemo vidjeti.

Stipan Jurišić bio je veliki prijatelj pokojnog Cikatića.

- Branko je poseban, jedinstven, neponovljiv čovjek i sportaš u svakom pogledu. S njim sam proveo puno vremena, od njega sam učio. Veže nas puno lijepih uspomena. Nagovorio me da osnujem klub tajlandskog boksa. Došli smo zajedno na državno prvenstvo i napao me kako sam loše naučio borce. Rekao mi je da će pomoći. Došao je u Split, na tri tjedna i bio je oduševljen. Kada nije bilo novaca od svoje firme je organizirao odlazak na natjecanja. Gdje sam god došao, kada bi rekao da sam prijatelj Branka Cikatića svugdje su vrata bila otvorena. U svijetu je više priznat nego kod nas. Ova knjiga je veliki korak. Hvala njemu i njegovoj obitelji koja čuva uspomenu na njega - rekao je Jurišić.

Vaša reakcija na temu