Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KREĆE DALMATINKO CUP: Trenutno smo na broju od 180 ekipa iz deset država

KREĆE DALMATINKO CUP: Trenutno smo na broju od 180 ekipa iz deset država

Imamo i tri ženske kategorije, 26 ekipa

Dalmatinko Cup ide dalje. Šesto izdanje malonogometnog turnira za djecu održava se u Splitu, Vranjicu, Kaštel Gomilici i Trogiru od 24. do 27. lipnja.

- Sutra kreće šesto izdanje, nikad zahtjevnije, nikad veće. Svjesni smo vremena u kojem živimo. Četiri puta smo otkazivali turnir. Poduzeli smo sve radnje da sigurnost bude na najvišem nivou. Trenutno smo na broju od 180 ekipa iz deset država. Dolaze nam četiri ekipe Dinama, Šahtar, Domžale... Imamo turnir kojega ove godine nitko nije organizirao na takvoj razini. Vjerovali smo da se to može napraviti i u ovakvim okolnostima, te smo ponosni i sretni. Ostvarit ćemo oko 12.000 noćenja, što je jasan pokazatelj važnosti ovog turnira - rekao je alfa i omega turnira Domagoj Bojčić, a zatim dodao:

- Imamo i tri ženske kategorije, 26 ekipa. Završnica turnira će se odigrati u Trogiru. Vjerujem da će ovo biti festival nogometa. Ove godine smo dogovorili suradnju s Kineziološkim fakultetom i Visokom školom Aspira. Angažirali smo 25 studenata, a uz njih je u organizaciji još 96 osoba.

Hoće li na turniru sudjelovati i Hajduk?

- Ja sam osoba koje će ponuditi svakome ruku. Ako dovedete 180 ekipa u dvorištu Hajduka, to se njima mora isplatiti. Jedan od razloga što smo Dalmatinka selili u četiri grada je da Hajduk ima direktnu korist od ovoga.

U ime GOŠK-a iz Gomilice nekoliko je riječi rekao Ivan Periš.

- Ove godine smo odlučili napraviti iskorak u seniorskom nivou. U finalu nas vjerojatno čeka Zadar. Što se tiče turnira, četiri dana će se igrati na našim terenima i to nam predstavlja zadovoljstvo.

Na turniru će na početku svoje trenerske karijere sudjelovati i Tomislav Bušić.

- Drago mi je što sam dio ovoga. Sada ću sudjelovati kao trener. To mi je jako drago. Okrenuo sam novu stranicu u svom životu. To mi je jako drago. Meni je Zoran Vulić uvijek bio drag trener. Volio sam njegove treninge. Od njega sam mogao puno naučiti. Kroz karijeru sam dosta naučio. Sada ću to znanje pokušati primijeniti na djecu. Upisao sam Akademiju. Sada mi je cilj to završiti, a onda ćemo vidjeti - rekao je Bušić, a zatim se dotakao pobjede Hrvatske protiv Škotske.

- To je prava Hrvatska. Mogu oni još i bolje. Napokon su odigrali dobru utakmicu i zasluženo pobijedili.

Vaša reakcija na temu