Kuglači Mertojaka: 'Mi smo kvartovski klub, želimo donijeti pehar u Split'

Kuglači Mertojaka: 'Mi smo kvartovski klub, želimo donijeti pehar u Split'

Kuglana će raditi malo duže, a to će pomoći da se stvori škola kuglanja koja Splitu nedostaje

Ljubav i entuzijazam. To su dvije riječi koje vjerojatno najbolje opisuju kuglače splitskog Mertojaka. Svojim rezultatima stigli su i do Kuće slave splitskog sporta. Prošle godine osvojili su XXX Europa kup i tako zaokružili vrlo uspješnu sezonu. U zadnje tri godine jednom su osvojili hrvatsko prvenstvo, dvaput su bili viceprvaci, dvaput su osvojili hrvatski kup, bili su četvrti na Svjetskom kupu. Uz to njihova prva violina Hrvoje Marinović četiri godine zaredom je najbolji kuglač Hrvatske. On uz ulogu igrača ima i onu trenersku.

- Svi rezultati nam daju osnovu da i ubuduće nastavimo s visokim ciljevima. Naša priča započela je 2006. godine najviše zahvaljujući Matku Petričeviću. Tu je bio i pokojni Jakov Šundov, prvi trener s kojim je stasalo mnogo kuglača. Osvojili smo sve što se moglo - prisjetio se alfa i omega kluba Branko Bosanac koji obnaša funkciju tajnika.

U novu sezonu ulazi se kao i u svaku, s jasno naglašenim ambicijama.

- Ekipa je ostala kompletna. Hrvoje Marinović (trener), Paško Dragičević, Goran Žubrinić, Dimitar Dimitroski, Andrej Kovač, Nikola Muše, Mihael Grivičić, Denis Delić, Ivan Totić. Cilj nam je da do zadnjeg kola budemo konkurentni Zaprešiću, da pehar dođe u Split. Formirali smo i drugu ekipu, zahvala Javnoj ustanovi jer će kuglana raditi malo duže. To će pomoći da se stvori škola kuglanja što Splitu nedostaje. Mi smo kvartovski klub, teško bi išta mogli bez podrške grada. Imamo odličnu suradnju s gradskim kotarom Mertojak, na čijem je čelu Josip Perić.

Bosanac je ovu prigodu iskoristio kako bi se posebno zahvalio jednom čovjeku. 

- Zahvaljujemo se Dušku Milanoviću na doprinosu koji je dao splitskom i hrvatskom kuglanju.

U svom monologu Bosanac se dotakao i ženskog kuglanja u Splitu.

- Ženski kuglački Split je prošle sezone bio treći. To je dokaz da splitsko kuglanje ima ono nešto - zaključio je Bosanac.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51245, "");
Pregledaj komentare