Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KVALIFIKACIJE ZA SP: Sjeverna i Južna Koreja odigrale utakmicu bez navijača, gosti morali ostaviti mobitele u svojoj ambasadi u Kini

KVALIFIKACIJE ZA SP: Sjeverna i Južna Koreja odigrale utakmicu bez navijača, gosti morali ostaviti mobitele u svojoj ambasadi u Kini

Izbornik je govorio pred petoricom domaćih novinara te dvojcem iz južnokorejske delegacije

Dvije Koreje, Sjeverna i Južna jedna protiv druge na sportskom terenu. Dvije zemlje koje su još uvijek u ratu susrele su se u važnom susretu, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Susret koji je jutros odigran u sjevernokorejskom Pyongyangu imao je posebnu notu. Završilo je 0:0, igralo se bez prisustva navijača, nije bilo ni TV prijenosa, a navijači u Južnoj Koreji moći će vidjeti utakmicu za nekoliko dana.

Naime, Sjevernokorejci obećali su nakon susreta delegaciji Južne Koreje dati DVD sa snimkom današnjeg susreta. Čak ni službena stranica FIFA-e nije imala komentar s ovog meča što je zbilja neubičajena pojava jer iz krovne svjetske nogometne organizacije imaju gotovo uvijek svježe komentare s utakmica diljem planete. No, ovaj put morali su se zadovoljiti s minimalnim dotokom informacija. To su u ovom slučaju bili žuti kartoni i izmjene. Među malim brojem gledatelja koji su mogli prisustvovati ovom susretu bio je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Zanimljivo je bilo i dan prije susreta. Južna Koreja je prije dolaska morala ostaviti svoje mobitele u južnokorejskoj ambasadi u Kini. Na press konferenciji dan prije susreta južnokorejski izbornik Portugalac Paulo Bento govorio je pred petoricom domaćih novinara te dvojcem iz južnokorejske delegacije koji je morao nakon konferencije u hotel kako bi uhvatili internet i Bentove izjave postavili na službenu stranicu.

Vaša reakcija na temu