Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LIGA PRVAKA: Jadran svladao Ferencvaroš

LIGA PRVAKA: Jadran svladao Ferencvaroš

Uspjeh splitskih vaterpolista

Jadran je u utakmici devetog kola LEN Lige prvaka pobijedio velikog Ferencvaroša 9:7. Odlična utakmica jadranaša, zrela, tvrda, čvrsta i eto treće pobjede za splitski sastav u skupini Lige prvaka u ovoj sezoni.

Čvrst početak s obje strane, ozbiljne obrane... Jadran je poveo nakon pet minuta igre, situaciju s igračem više realizirao je nakon što je izborio isključenje Feketea, odmah mu je asistirao Šetka i eto vodstva domaćih. Potom obrana Anića i realizacija Burića na drugoj strani za vodstvo Jadrana 2:0.

Igrala se 12. minuta kada je Dobud zabio svoj drugi pogodak, s igračem više, a treći je to bio gol za jadranaše. Mađari, pak, u tih 12 minuta nisu još zabili, što zbog čvrste obrane domaćih, što nekoliko odličnih obrana Mate Anića. Tek u 13. minuti zabio je Ferencvaroš, s igračem više na 3:1 smanjio je Damonte. Već u idućem napadu precizan je Merkulov i gosti su brzo došli na minus jedan. Izjednačili su na 3:3 minutu do poluvremena u situaciji s dva igrača više, isključeni su Butić i Čagalj, a zabio je Jansik. Super gol zabio je tada Šetka, isključenje je izborio Dobud, odmah proigrao na metar od sebe kapetana Jadrana koji je 'odbojkom' zabio za 4:3. A onda je fantastično reagirao Marinić-Kragić, osam sekunda do kraja četvrtine lobao vratara Vogela za 5:3.

Za 6:3 zabio je Burić, a onda je Anić obranio šut Mađara kada su još jednom imali dvojicu igrača više. Je li to znak da je to večer Jadrana? A tek potom pirueta Dobuda za 7:3... Simfonija sa Zvončaca, odlična predstava Smodlakinih igrača. Ali, znak za uzbunu se oglasio, zabio je Ubović, pa onda i Merkulov iz peterca izborenog u još jednoj, trećoj na utakmici, situaciji s dva igrača više za goste koji su došli na 7:5. Ali, 43 sekunde do isteka treće četvrtine Harkov u polukontri sam vuče loptu i zabija za 8:5.

Razigrao se Harkov, kada je Ubović smanjio je 8:6 ruski as zabio je za 9:6 iz gotovo nemogućeg kuta. To je ono što zna i može Harkov, igrač ekstraklase. Smanjili su Mađari na 9:7, ali nije im više od toga dao odlični Anić.

Jadran - Ferencvaroš 9:7

(2:0, 3:3, 3:2, 1:2)

Split - Bazen u Poljudu.

Gledatelja: 180

Suci: Alexandrescu (Rumunjska), Voevodin (Rusija)

Jadran: Podrug, Burić (2), Marinić-Kragić (1), Čagalj, Z. Butić, Pejković, Bukić, Harkov (2), Delić, Dobud (3), Šetka (1), Dužević, Anić.

Ferencvaroš: Szakonyi, V. Varga, Nyiri, Merkulov (2), Vamos (1), Ubović (2), Fekete, Vigvari, Nemet, Molnar, Jansik (1), Damonte (1), Vogel.

Igrač više: Jadran 4 od 9, Ferencvaroš 4 od 9

Peterci: Jadran , Ferencvaroš 1 (1)

Vaša reakcija na temu