Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LIGA PRVAKA: Modrić bolji od Perišića, Atletico nakon drame prošao dalje

LIGA PRVAKA: Modrić bolji od Perišića, Atletico nakon drame prošao dalje

Kolo obilježili crveni kartoni

U grupi B Milan je izgubio na San Siru od Liverpoola sa 1:2. Milan je poveo pogotkom Tomoria u 29. minuti, izjednačio je Salah u 36. minuti da bi potpuni preokret Liverpoolu donio Origi u 55. minuti. Tako je LIverpool završio grupno natjecanje sa stopostotnim učinkom.

Atletico je na gostovanju kod Porta slavio sa 1:3. Gol odluke je zabio Griezmann u 56. minuti. Utakmica je dodatno dobila na neizvjesnosti kad je Carrasco u 67. minuti dobio crveni karton. Porto nije dugo imao igraća više budući da je već u 70. minuti Wendell dobio crveni karton. Pobjedu su na kraju potvrdili Correa u 90. minuti te De Paul u drugoj minuti sudačke nadoknade, da bi Porto počasni pogodak postigao u petoj minuti sudačke nadoknade pogotkom Sergia Oliveire.

Atletico se tako nakon tri poraza u nizu u Ligi prvaka ipak spasio te plasirao dalje kao drugoplasirana momčad skupine. Porto je završio na trećem mjestu te nastavlja svoj europski put u Europskoj ligi, dok je Milan završio posljednji. Šime Vrsaljko je igrao svih 90 minuta u pobijedi Atletica.

U grupi C smo vidjeli pravu golijadu budući da je Ajax pobijedio Sporting sa 4:2, dok je Borussia Dortmund svladala Bešiktaš s čak 5:0. Borussiji je posao olakšao crveni karton Wellingtona u 43. minuti nakon kojeg Bešiktaš nije imao šanse. U ovoj skupini se već unaprijed znalo da je Ajax prvi, Sporting drugi, Borussia treća dok je Bešiktaš zadnji.

U grupi D je Real potvrdio prvo mjesto pobjedom protiv Intera od 2:0. Kroos je doveo 'kraljevski klub' u vodstvo u 17. minuti, dok je pobjedu potvrdio Asensio lijepim zgoditkom u 79. minuti. Realu je posao znatno olakšao Barella koji je isključen u 64. minuti. Modrić i Perišić su igrali cijelu utakmicu, dok je Brozovića zamijenio Vidal u 60. minuti. 

U drugoj utakmici skupine Šahtar je poveo protiv Sheriffa u 42. minuti pogotkom Fernanda, dok je Nikolov u trećoj minuti nadoknade osigurao bod gostima iz Tiraspola. Real je tako osigurao prvo mjesto, dok je Inter završio drugi, Sheriff treći a Šahtar posljednji.

Milan – Liverpool 1:2 (Tomori 29. - Salah 36., Origi 55.)

Porto – Atletico 1:3 (Sergio Oliveira 90+5. - Griezmann 56., Correa 90., De Paul 90+2.)

 Ajax - Sporting 4:2 (Haller 8., Antony 42., Neres 58., Berghuis 62. – Santos 7., Tabata 78.)

Borussia Dortmund – Bešiktaš 5:0 (Malen 29., Reus 45+2. i 53., Haaland 68. i 81.)

Real Madrid - Inter 2:0 (Kroos 17. Asensio 79.)

Šahtar - Sheriff 1:1 (Fernando 42. - Nikolov 90+3.) 

Vaša reakcija na temu