Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT LJUBO PAVASOVIĆ VISKOVIĆ: Gospodine Antoliću, vi ste radili za Mamića otkad ste bili u policiji!

LJUBO PAVASOVIĆ VISKOVIĆ: Gospodine Antoliću, vi ste radili za Mamića otkad ste bili u policiji!

'Odnosi u hrvatskom nogometu su tragični'

U HRT-ovoj emisiji 'U mreži prvog' tema su bila neredi koji su se dogodili u subotu navečer nakon utakmice Dinama i Hajduka. Najžešća je bila rasprava između odvjetnika i bivšeg člana Nadzornog odbora Hajduka Ljube Pavasovića Viskovića i člana uprave Dinama Krešimira Antolića

- Odnosi u hrvatskom nogometu su tragični. Hajdukova uprava kada je na utakmici u Rijeci i u Zagrebu svaki put se mora prati od pljuvačke i od onoga što doživi. Ja svoje dijete nisam vodio u Hajdukovu ložu u subotu zato jer ne želim da sluša što će njegovom ocu biti izgovoreno. To je standard na koji smo navikli. Ne mislim da je u ovom trenutku hrvatska policija - Mamićeva policija. To je pogrešna teza. Međutim, hrvatska policija je bila Mamićeva policija. Mamićeva zločinačka skupina je penetrirala snažno prije 10 ili 15 godina u redove hrvatske policije. Ta razina uslužnosti i razumijevanja koju je zagrebačka policija pružala prema gospodinu Mamiću u njegovom obračunu s Bad Blue Boysima je fascinantna - rekao je Ljubo Pavasović Visković, a zatim dodao:

- Na taktičkoj razini je bilo nekoliko pogrešaka policije. Ujutro su već znali da će oni teško ući na stadion. Onaj tko je to operativno radio je pogriješio. Masu od 1500 adolescenata vodite iz Splita, u Zagrebu ih se na Lučkom zaustavlja bez vode, hrane i toaleta. Na Maksimiru su četiri sata, i očekivati da ćeš ih mirno vratiti prema Splitu je naivno. Napad nije bio organiziran. Ovo je spontana kulminacija koja traje godinama. Ja sam u hrvatskom nogometu bio pet godina. 

Nastavio je...

- Imate situaciju da Splićanin u Šibeniku ne može kupiti ulaznicu. Gospodin Antolić voli mijenjati teze. Nisu navijači 2014. naredili da Hajduk neće igrati utakmicu. To sam naredio ja i dva člana Nadzornog odbora. To nije bila lista MUP-a nego lista Dinama. Vi ste gospodine Antoliću radili za Mamića otkad ste bili u policiji. 

Replicirao mu je Antolić.

- Ja za gospodina Mamića uopće nisam radio. Dao sam otkaz u policiji i došao raditi u Dinamo. Radi se o dugogodišnjoj frustraciji Hajdukovih navijača jer 17 godina nisu osvojili titulu. Godinama ih se lagalo, tu se nagomilala frustracija. Torcida kroz model koji tamo vlada upravlja klubom. Oni su zamislili da su iznad zakona i kluba. 

Vaša reakcija na temu