Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Luka Bogdan: Tramezzani je pokušao spasiti Livorno od ispadanja, ali nije imao sreće

Luka Bogdan: Tramezzani je pokušao spasiti Livorno od ispadanja, ali nije imao sreće

Želio je napraviti nešto upečatljivo u Italiji

Novi Hajdukov trener Paolo Tramezzani najneslavniju epizodu trenerske karijere je imao u talijanskom Livornu. On je u prošloj sezoni vodio taj klub sedam kola, upisao pet poraza i dva remija, te otišao. Današnji prvotimac Salernitane Luka Bogdan je bio igrač Livorna u vrijeme dok ih je trenirao Tramezzani.

- U Livorno je došao pokušati spasiti klub od ispadanja, a svakako je želio napraviti nešto upečatljivo u Italiji. Stigao je četiri kola prije polusezone, taktički smo lijepo izgledali, pogotovo prve dvije utakmice, ali u klubu je općenito bilo loše stanje - ispričao nam je Bogdan.

Taj period ni Luki nije bio baš najblistaviji...

- Nismo mi imali neki poseban odnos. Imao sam ponudu Brescie i želio otići. Zapravo sam čekao da me prodaju. Imao sam ambiciju zaigrati u Serie A. To se na kraju nije dogodilo jer me predsjednik nije pustio.

Dalje o kratkom periodu Tramezzana u Livornu kaže:

- Nismo imali ni sreće. Primili smo gol u 96. minuti protiv Entelle, vodili smo 3:0, a završilo je 4:4. Izgubili smo 1:0 od Perugie, a primili gol iz ničega, bilo je tu dosta peha. Neke utakmice smo igrali u sustavu 3-5-2, a neke 4-3-3. On je došao kako bi nešto spasio, želio je i pojačanja, ali ona mu nisu dovedena. Sve skupa je to kratko trajalo i nije bio lijep raskid suradnje. Inače je Tramezzani bio i komentator na tv-u, nešto kao Joško Jeličić kod nas. On je pojava, ima dobru priču i ne šljivi živu silu.

Upitali smo ga pamti li nekakav poseban trenutak...

- Pa ne baš. Nakon poraza bi se zatvorio s nama stoperima u svlačionicu, izvukao papir i krenuo pokazivati što smo pogriješili. 'Oprao' bi nas jednog po jednog. Pritom bi se znao i udariti u prsa, on ide na tu muškost, jak gard, pokušava to probuditi u igraču. Ima dobru priču. Bez obzira što smo bili u katastrofalnoj situaciji, pokušavao nas je izvući, nije odustajao, borio se do kraja, sve do odlaska iz kluba.

Bogdan je otkrio jedan detalj:

- Prije njegova dolaska u Livorno se bilo pisalo da će doći na Poljud. Onda sam ja s njim razgovarao i rekao mi je da je trebao doći u Hajduk, imao je kontakt s bivšim sportskim direktorom Bjelanovićem.

Luka dodaje:

- Posebno ga vole igrači koji su s njim bili u Apoelu na Cipru. Vratar Salernitane Vid Belec, koji je sada sa mnom, obožava ga. Baš se dogovaramo da mu pošaljemo nekakvu poruku podrške da uspije u Hajduku. Tramezzani je imao dobar odnos s igračima, s nekima je ostao u kontaktu i nakon što je otišao. Eto, u Livornu nije ispalo dobro, ali želimo mu sreću u Hajduku.

Na kraju je dodao:

- Kad krene loše, on ubija s treninzima. Hoće da radiš i gotovo. Pamtim da smo s gol-crte sprintali do centra, a onda bi na nas krenula tri špica i morali smo braniti situaciju tri na tri. Mislim da u nas nitko ne radi taktiku toliko pažljivo kao Talijani, s te strane bi na Poljud mogao donijeti nešto dobro. Ali svakako bi mu bila velika stvar i da u Hajduku starta s pobjedom. 

Vaša reakcija na temu