Luka Vučko: Ponosan sam na prvenstvo bez poraza, a sljedeće sezone opet napadamo ulazak u 1. HNL!

Luka Vučko: Ponosan sam na prvenstvo bez poraza, a sljedeće sezone opet napadamo ulazak u 1. HNL!

Nakon svega smo puno iskusniji, jači i pametniji

Pioniri Primorca su osvojili prvo mjesto u ligi Središta Split, što je velik uspjeh za momčad i trenera Luku Vučka.

- Osvojili smo prvenstvo bez poraza u dalmatinskoj ligi koja je baš jaka. Postigli smo najviše golova i najmanje ih primili, te sam ponosan na našu djecu. Dodamo li tome i osvajanje Županijskog kupa prošle godine, izbacivanje u četvrtfinalu Šibenika, te činjenicu da smo od dubrovačkog GOŠK-a izgubili na penale, nemamo poraz u 33 službene utakmice. Za jednog Primorca to je velik rezultat - priča Vučko.

Izostao je šlag na torti, kadeti nisu izdržali do kraja protiv Šibenika pa su Stobrečani ostali bez kvalifikacija za 1. HNL.

- Mi smo, kako smo i najavili po ulasku u Primorac, došli u situaciju da idemo u kvalifikacije za Prvu hrvatsku ligu. Imali smo sve u svojim rukama, moji pioniri su svladali Šibenik 1:0, a bod u kadetima bi nam bio dostatan za ukupni uspjeh. Nažalost doslovno u zadnjoj sekundi nadoknade iz jedanaesterca je Šibenik zabio kadetima za 2:1. Ne bih o tome je li bio ili nije, sviran je, a baš malo nam je falilo za potpuni uspjeh.

Vučko s optimizmom gleda u budućnost.

- Mi imamo ambiciju i dalje pokušati proći u najviši rang. Dolaze nam generacije koje su kvalitetom izjednačenije. Pokušat ćemo i sljedeće sezone izboriti 1. HNL.

Njegovi pioniri sada idu u kadete...

- Pet godina treniram to 2006. godište. Prošlosezonska momčad je sastavljena za prvi dan priprema, 25. srpnja, kada su nam došla još tri igrača s Brača, jednako tako iz Omiša, te dvojica iz Hajduka. Dakle, baš ovaj sastav je zajedno niti godinu dana. Moj cilj je da idemo prema kadetima, gdje će se spojiti s 2005. godištem, gdje također imamo dobru generaciju. Ovo im je prijelazna godina, ali imamo dvije ekipe kadeta, gdje će druga participirati u Županijskoj ligi. Većina igrača će ostati i klubu, a Luka Bakulić seli u Austriju, gdje je bio probi u Lasku iz Linza. Kažem, uglavnom će biti na okupu i idemo dalje raditi s njima.

Za kraj je poručio:

- Ova tek završena sezona je bila od velikog značaja za klub, kako za djecu, tako i za nas trenere. Nakon svega smo puno iskusniji, jači i pametniji.

Pioniri Primorca, prvaci bez poraza, su: Marin Ćalušić, Bartul Tafra, Adriano Ivanišević, Roko Dobrić, Paul Vranjičić, Luka Kuvačić, Ante Dragaš, Luka Bašić, Karlo Šimunović, Ante Bašić, Mathias Giovinazzo, Luka Bakulić, Marko Marić, Jere Babić, Filip Akrap, Roko Žilić, Roko Tudor, Nino Radić, Jure Jakovac, Mateo Varvodić, Niko Balek, Vice Baraban, Luka Stojan, Toma Lončar, Dino Palada, Ante Jukić, Leo Vržina, Ivan Kuvačić, Ivan Bekavac, Roko Depolo, Luka Srzić.
Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(100407, "");
Pregledaj komentare