Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LUKŠA JAKOBUŠIĆ: Ispisali smo povijest, a za pravu stvar fale seniori!

LUKŠA JAKOBUŠIĆ: Ispisali smo povijest, a za pravu stvar fale seniori!

'Klub nisu samo juniori'

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić nije skrivao zadovoljstvo nakon plasmana juniora u finale Lige prvaka mladih. 

- Čestitao bih igračima, stručnom stožeru i cijelom klubu. Hvala navijačima, a ovo nije samo pobjeda Hajduka, već i cijelog hrvatskog nogometa. Ispisali smo povijest, najveći uspjeh hrvatskog nogometa u juniorima. S nama je bio i Mario Pašalić, svi smo osjetili ponos. Ne može nitko ostati ravnodušan. Poruke i pozive koje primamo vidimo da su svi za Hajduk. To je ono što nas veseli. 

Tražili ste euorpski iskorak seniora, a ostvarili su ga juniori?

- Klub nisu samo juniori. Sad smo razgovarali o kadetima. Klub je slojevit. Nisu juniori Hajduk. Hajduk je sve ovo. Juniori su ubrzali, rekli kako to treba izgledati. Fali nam taj dio sa seniorima. Pozivam sve navijače da dođu u ponedjeljak te da pokažemo pravi Hajduk na tribinama, a momci će sigurno pokazati svoje pravo lice na terenu. Jedan je rekao, finala se pobjeđuju, finala se ne igraju.

Rekli ste da sanjate seniorski europski trofej?

- Očigledno nam kod seniora fali još malo. Dugo smo neuspješni. U juniorima imamo kontinuitet, energiju koja je bitna. Imamo i rezultat i atmosferu. 

Naježite li se kada s tribina čujete 'Ovo je Hajduk'?

- Krivo mi je malo. Hajduk je sve skupa, ali mi je drago da dobivaju podršku. Jedno je doći iz juniora u seniore. Iz prošlogodišnja dva finalista, Benfice i Salzburga samo su trojica igrača uspjela u seniorskom nogometu.  

Koliko je ovo važno za renome Hajduka?

- To je obaveza. Sve pritiske koje dobijamo su iz navijačke baze. Kada znamo koliko imamo navijača imamo obavezu. Sve to stvara euforiju, zato i jesu razočaranja velika. Znate za izreku koju je rekao Milović da mi uvijek u....o, ali ona nije točna. Činjenica je da za pravu stvar fale seniori. 

Vaša reakcija na temu