Foto: Matko Begović MAKARANI IDU U LISABON: Sporting je najtrofejnija ekipa u Portugalu, Benfica je već osvojila Ligu prvaka, a Rusi su autsajderi

MAKARANI IDU U LISABON: Sporting je najtrofejnija ekipa u Portugalu, Benfica je već osvojila Ligu prvaka, a Rusi su autsajderi

Predstavljamo protivnike Novog Vremena u elitnoj skupini Lige prvaka

Novo Vrijeme ima jako teške protivnike u elitnoj skupini Lige prvaka.

Sporting iz Lisabona vjerojatno je na papiru najjača momčad u grupi. Klub je osnovan 1985. i najtrofejnija je ekipa portugalskog futsala. Čak 15 puta osvojili su naslov prvaka Portugala, a trenutno su u nizu od tri uzastopne domaće titule. U protekle dvije sezone igrali su i finale Lige prvaka. Oba puta bolji je bio španjolski Inter Movistar. U svojim redovima imaju pet portugalskih reprezentativaca (Andre Sousa, Pedro Cary, Joao Matos, Pany Varela, Edgar Varela). Tu su i Talijani Merlim i Cavinato, zatim petorica Brazilaca...U prošloj su rundi igrali u Prištini i završili su na drugom mjestu. Poraženi su od Kairata sa 2:1, a svladali su Lidu 3:2 i Feniks sa 5:0.

Benfica je osnovana 2001., a sedam su puta osvojili naslov prvaka Portugala. Jedina su portugalska momčad koja je osvojila Ligu prvaka (2010.). Kapetan je Bruno Coelho koji je s dva pogotka donio Portugalu titulu europskog prvaka u veljači ove godine. Od reprezentativaca Portugala tu su još Andre Coelho, Fabio Cecilio i Tiago Brito. Tu je i brazilski Rus Robinho, zatim četvorica Brazilaca (Fernandinho, Fits, Roncaglia, Chaguinha). Prije dvije godine bili su treći u Europi, a u protekloj rundi igrali su u Belgiji. Osvojili su prvo mjesto sa sedam bodova. S Barcelonom su odigrali 1:1, svladali su domaći Halle sa 5:3 i francuski Kremlin 9:1.

Ruski Sibiryak osnovan je 1988. i o njima nema previše podataka. U protekloj su rundi prošli kao treći u skupini koja se igrala u Sloveniji. Svladao ih je domaći Dobovec 3:0, zatim su ih sunarodnjaci iz Ugre pregazili 9:1, da bi u posljednjem kolu svladali sa 3:1 mađarski Berettyoujfalu i izborili prolazak dalje. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(36638, "");
Pregledaj komentare