Foto: Matko Begović MAKARANI PROTIV BENFICE I SPORTINGA: Novo Vrijeme ide po čudo protiv dva lisabonska giganta

MAKARANI PROTIV BENFICE I SPORTINGA: Novo Vrijeme ide po čudo protiv dva lisabonska giganta

Prvi protivnik hrvatskog futsal prvaka sutra u 15 sati je Benfica

Dva lisabonska giganta, Benfica i Sporting, Novo Vrijeme i ruski Sibirjak. Od četvrtka do nedjelje Makarani će se ogledati sa najboljim momčadima europskog futsala.

Prvi protivnik momčadi Tea Strunje sutra u 15 sati je Benfica. Riječ je o momčadi koja je osnovana 2001., a upisali su se u povijest kada su 2010. osvojili Ligu prvaka. Postali su prva portugalska momčad na krovu Europe. Prva zvijezda im je kapetan Bruno Coelho koji je bio glavni junak Portugala na putu do europskog naslova u veljači ove godine. Osim njega tu su još trojica zlatnih reprezentativaca (Andre Coelho, Fabio Cecilio i Tiago Brito). Imaju petoricu Brazilaca, od kojih jedan (Robinho) ima rusko državljanstvo. Trenutno su vodeća momčad portugalske lige, imaju devet pobjeda, a prije tri tjedna u velikom su derbiju sa 4:1 svladali Sporting.

Sporting iz Lisabona domaćin je ovog turnira, a Novo Vrijeme sa njima će igrati u petak u 21.30. Riječ je o momčadi koja je u posljednje dvije sezone igrala finale Lige prvaka. Osnovani su 1985., a domaće prvenstvo osvojili su čak 15 puta. Osvojili su posljednja tri prvenstva, a u svojim redovima imaju pet reprezentativaca Portugala (Andre Sousa, Pedro Cary, Joao Matos, Pany Varela, Edgar Varela). Imaju i četvoricu Brazilaca (od čega jedan igra za Kazahstan) te dvojicu Talijana (Merlim i Cavinato). Trenutno su na drugom mjestu sa 22 boda, pet manje od Benfice.

Ruski Sibirjak je kao i Novo Vrijeme debitant u ovoj fazi Lige prvaka, među 16 najboljih. S njima će Makarani zaključiti lisabonski turnir, u nedjelju u 17 sati. Trenutno su šestoplasirana momčad ruskog prvenstva. Uoči prvog kruga kvalifikacija imali su problema, otišao im je glavni sponzor, no prema najavama u Lisabon dolaze pojačani za nekoliko novih igrača.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(37933, "");
Pregledaj komentare