Maribor čestitao Olimpiji na tituli uz sliku bijele točke

Maribor čestitao Olimpiji na tituli uz sliku bijele točke

U Mariboru se nisu lako pomirili činjenicom da su ostali bez titule

Zanimljiv je bio rasplet slovenskog prvenstva. Na koncu je s(p)retnija bila Olimpija i ispred Maribora stigla do titule. Igor Bišćan donio je Olimpiji drugu titulu u posljednje tri godine, šestu ukupno. Bišćanu je to drugi trofej uzastopno, lani je s Rudešom osvojio Drugu HNL.

Uoči posljednjeg kola Olimpija je imala dva boda prednosti u odnosu na Maribor, ali i teško gostovanje u Domžalama za koje igra Senijad Ibričić. Maribor je u svom Gradskom vrtu ugostio Goricu i rano poveo sa 2:0 te čekao rasplet u Domžalama. Sve do 67. minute nije bilo golova, a onda je Bizjak zabio za Domžale. U tom trenutku Maribor je bio prvak. No, osjećaj konačne pobjede 'vijoličasti' su imali samo 12 minuta.

Igrala se 79. minuta, a na rubu kaznenog prostora Klemenčić je neoprezno odgurnuo Savića, a Damir Skomina pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Rok Kronaveter i zabio je gol vrijedan titule. Iako su završili poravnati sa 80 bodova, titula je otišla u glavni grad jer je Olimpija u međusobnim susretima dala više golova u gostima! Ključan je bio derbi igran u Mariboru u sklopu 34. kola. Uoči tog ogleda imali su bod više od Olimpije, a sve do 74. minute vodili su sa 2:1. Na koncu je Olimpija stigla do preokreta što je, ispostavit će se, bilo ključno. Polovinom prvenstva imala je Olimpija i deset bodova viška u odnosu na Maribor, no prednost se topila i na koncu je u posljednjem kolu pala odluka.

U Mariboru se nisu lako pomirili činjenicom da su ostali bez titule. Na službenom twitteru čestitali su rivalu na tituli uz sliku 'kreča'. Nisu se odlučili staviti sliku sudaca kao što je to bio slučaj s Hajdukom nakon poraza u finalu kupa od Dinama, ali svakako aluzija je zanimljiva...

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14