Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot MARIJO STRAHONJA: Bebek je pokazao razumijevanje i poznavanje pravila nogometne igre

MARIJO STRAHONJA: Bebek je pokazao razumijevanje i poznavanje pravila nogometne igre

Sudački ekspert kritizirao je odluke pomoćnog suca kod prvog gola Hajduka

U HRT-ovoj emisiji stadion sudački ekspert Marijo Strahonja pohvalio je suđenje Ivana Bebeka na ogledu Hajduka i Gorice.

- Ivan je tri situacije u kaznenom prostoru u prvih 25 minuta sve dobro procijenio. Suk se sapleo u kaznenom prostoru, Čabraja je opravdano dobio žuti karton zbog simuliranja. Također, bacanje Tahiraja u kaznenom prostoru ne bi bilo kažnjivo jedanaestercem da nije bilo zaleđa. Bebek je pokazao, pogotovo u zadnju godinu-dvije sjajnu formu. Znam ga jako dobro. To je dečko koji živi 24 sata suđenje. Upravo, plod toga su ovakvi rezultati. Sudi UEFA-ine utakmice, sudi u Aziji. Ispravan sudac, jako dobro poznaje pravila nogometne igre i to pokazuje na terenu - rekao je Strahonja, a zatim analizirao situaciju iz desete minute kod prvog pogotka Hajduka kada je pomoćni sudac podigao zastavicu, no na koncu je pogodak Krekovića ipak priznat. 

- Tu je Bebek pokazao svoje razumijevanje i poznavanje pravila nogometne igre, pogotovo u sustavu VAR-a gdje u graničnim situacijama pomoćni sudac ne bi smio dizati zaleđe. Napravio je dvije greške. Prvo jer je podigao zastavicu u graničnoj situaciji, a drugu što zaleđa nije bilo. Svojim govorom tijela pomoćni sudac je zbunio igrača Gorice, međutim igrač bi trebao slušati zvižduk glavnog suca, i tek nakon toga bi trebao stati.

Dotakao se Strahonja i situacije iz 68. minute kada pogodak Krekovića nije priznat zbog zaleđa u začetku akcije.

- Pogodak je bio lijep, ali radi se o minimalnom zaleđu, međutim riječ je o zaleđu i odluka je ispravna.

Vaša reakcija na temu