Foto: Robert Matić / hajduk.hr Marin Brbić: Nekorektno je da su klubove zvali na otvaranje kad nam ništa nisu htjeli reći o sadržaju ponuda!

Marin Brbić: Nekorektno je da su klubove zvali na otvaranje kad nam ništa nisu htjeli reći o sadržaju ponuda!

Time nijedan od tri problema na koje stalno upozoravamo nije riješen

Hajdukov predsjednik Marin Brbić bio je danas u Zagrebu, gdje je održano otvaranje pristiglih ponuda za TV-prava...

- Nekorektno je da su klubove zvali na otvaranje ponuda kad nam ništa nisu htjeli reći o sadržaju ponuda, bez obzira što smo potpisali izjavu o povjerljivosti. Ovako se klubove koristi kao paravan za transparentnost u situaciji kada očigledno prave transparentnosti nema - kazao je Brbić pa dodao:

- Time nijedan od tri problema na koje stalno upozoravamo nije riješen. Prvi je zadržavanje vela tajne, odnosno činjenica da ćemo stvarni sadržaj ponuda znati tek kada se okončaju pregovori, što znači da nemamo ni uvid, a još manje utjecaj na vođenje pregovora. Za nas, kao i za sve klubove, to je prevažno pitanje i mi kao oni čiji se proizvod prodaje moramo biti uključeni u cjelokupni proces odabira. Drugi je to da se TV prava 1. HNL-a nude na tako dugo razdoblje kao što je 10 godina, a u tako nepovoljnom trenutku kao što je svjetska pandemija koronavirusa. Treći problem je to što se TV prava 1. HNL-a prodaju u paketu cjelokupnog hrvatskog nogometa, uključujući neke utakmice reprezentacije, ženskog nogometa, futsala i mlađih kategorija, a da prethodno nismo utvrdili omjere koliko kome pripada.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(65225, "");
Pregledaj komentare