Marin Brbić: Lukša Jakobušić je novi dopredsjednik Hajduka, Saša Bjelanović potvrđen kao sportski direktor

Marin Brbić: Lukša Jakobušić je novi dopredsjednik Hajduka, Saša Bjelanović potvrđen kao sportski direktor

Na Poljudu je danas održana presica

Jutros je u poljudskom salonu predstavljeno novo lice. Lukša Jakobušić novi je dopredsjednik Uprave Hajduka, dok je sportski direktor Saša Bjelanović dobio novi ugovor, do 2022. godine.

- Na mojoj inauguraciji postavljeno je pitanje o pojačanjima u upravljačkoj strukturi kluba. Tada sam dosta neodređeno odgovorio, ali došlo je vrijeme da se neke stvari promijene. Riječ je o implementaciji nove poslovne organizacije. Od danas imamo novu funkciju, dopredsjednik Uprave kluba, to je Lukša Jakobušić koji je jutros potpisao ugovor. Moj fokus će biti na financijama i pravnim poslovima, a dopredsjednik će se baviti marketingom, prodajom i logistikom - rekao je predsjednik Hajduka, a zatim je upitan o odnosu s HNS-om.

- To će voditi klub, a predsjednik je na čelu.

Koji je Hajdukov cilj?

- Naš cilj dogodine je igrati kvalifikacije za Ligu prvaka.

Gdje će se igrati susret Hrvatske i Mađarske?

- Ne znamo gdje će se igrati... - zaključio je Brbić.

Lukša Jakobušić u svom je uvodnom govoru bio vrlo rječit i jasan.

- Zahvalio bih se predsjedniku na povjerenju. Danas smo imali prvi kolegij gdje sam upoznao nove suradnike. Rođen sam 1976., oženjen, dvoje djece. Većina me zna iz vaterpolskog kluba Jug, bio sam predsjednik. Dolazim iz grada koji voli sport, iz kluba koji je navikao na trofeje. Jug je sa 63 trofeja najtrofejniji sportski klub u državi. Predsjednik me zamolio da se pridružim timu. Privatni sam poduzetnik, neke su se okolnosti trebale dogoditi da dođem ovdje. Ovo sve je došlo iznenada, ispričavam se prijateljima što ih nisam uspio sve obavijestiti. Tu sam prije svega radi Marina Brbića, poznajemo se od 2014. godine. Nastavili smo se družiti i nakon njegova odlaska. Kada se vratio na ovo mjesto činilo mu se logično da me zove. Netko tko se vrati dvaput na isto mjesto zaslužuje respekt - rekao je Jakobušić, a zatim se dotakao svoje kandidature na prošlim izborima za predsjednika.

- Više se o tome pisalo, nego što je bilo realno. Kontaktirala me headhunter agencija, ali ništa dalje od toga nije bilo.

Sustiglo ga je i pitanje je li navijač Hajduka?

- Iz Dubrovnika nam je svaka utakmica gostovanje. Bio sam dio Torcide, dolazio i u ratnim godinama. Istok, zapad, loža, a sada sam ovdje. 

Saša Bjelanović dobio je novi ugovor, do ljeta 2022. godine.

- Izuzetna mi je čast što me predsjednik potvrdio na mjestu sportskog direktora. Ta funkcija u Hajduku nosi veliku odgovornost - rekao je Bjelanović.

Upitan je potom o Caktašu i Posavecu:

- Iza nas je turbulentna sezona, a kad završi moći ćemo pričati o drugim stvarima. Sada nije ni mjesto ni vrijeme za tu temu.


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14