Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Hajduk Mario Stanić: Ja sam i za VAR i protiv njega

Mario Stanić: Ja sam i za VAR i protiv njega

Ne može se zanemariti kod VAR-a ni ljudski faktor

Mario Stanić nakon pobjede protiv Varaždina je iznio zanimljivo mišljenje o VAR-u.

- Bit će toga još. U cijeloj ovoj priči po meni će najviše profitirati društvene mreže, mediji, televizije, radija. Bit će jako puno polemike. Ja iz neke šire slike kada gledam situaciju kako je u Hrvatskoj spor nogomet, onda sam definitivno protiv VAR-a jer on još više usporava. Mnoge će se situacije očistiti, mnoge neće, ima jako puno sive zone. Polemike se po VAR-u prepliću i po puno jačim i ozbiljnijim ligama. Bit će uvijek onih koji će biti za i protiv. Ne može se zanemariti kod VAR-a ni ljudski faktor, slobodno sudačko uvjerenje koje je nekad postojalo - rekao je Stanić, a zatim objasnio koji je njegov stav vezan za videotehnologiju.

- Ja sam i za VAR i protiv njega. Načelno sam protiv jer ubija emociju. Puno toga se događa u sporom ritmu, a mi svi čekamo što će se dogoditi. Ali sam isto tako za to da se neke stvari koje su prije bile sporne očiste. Dajmo VAR-u šansu, pa ćemo vidjeti. Ne može se preko jedne utakmice gledati. Tek nakon tri godine možemo povući paralelu.

Na koncu je prokomentirao i pobjedu 'bijelih'.

- Morate se nekad prilagoditi protivniku i terenu. Danas je utakmica bila na vrlo nezahvalnom i teškom terenu. Nismo naivni da bi taj dio i faktor zanemarili. Bilo je preskakanja, jako puno krivih pasova što je teren onemogućavao, ali ono što me jako veseli da nakon promašenog penala i mrtvog zicera nismo klonuli duhom nego smo nastavili raditi i na kraju pobijedili.

Vaša reakcija na temu